ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αφήνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο

κρήτη-αφήνουν-τη-ζωή-τους-στην-άσφαλτο-408615

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για το πρόβλημα με τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2019, στην Κρήτη, καταγράφηκε αύξηση 62% στον αριθμό των θυμάτων σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2018. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία 47 άνθρωποι όταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2018 είχαν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα 29 άνθρωποι. Το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, μάλιστα, μία ακόμη γυναίκα, ηλικίας 32 ετών έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περυσινή χρονιά είχαν σκοτωθεί σε τροχαία 58 άνθρωποι ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου φέτος οι νεκροί είναι μόλις 11 λιγότεροι. Μιλώντας στα ΝΕΑ, ο κ. Λιονάκης εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία θα φτάσει μέχρι το τέλους του έτους τους 70 «κάτι που έχει να συμβεί στο νησί εδώ και 10 χρόνια».

Στην κορυφή της λίστας των στοιχείων βρίσκονται νέοι και δικυκλιστές: Το 58% των θυμάτων της ασφάλτου είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και το 40% κάτω των 25. Το 60% των θανατηφόρων τροχαίων έχει σημειωθεί στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου, μέσα, δηλαδή, σε πόλεις, και σε τουριστικές περιοχές όπως στους δήμους Πλατανιάς, Μοιρών και Χερσονήσου

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου