ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης Εξάρχεια και Πολυτεχνείο – 19 συλλήψεις

πεδίο-μάχης-εξάρχεια-και-πολυτεχνείο-8-713048

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Χημικά, βόμβες μολότοφ και ρίψεις νερού από την «αύρα» χαρακτήρισαν τα ευρείας κλίμακας επεισόδια, τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά το πέρας της διαδήλωσης για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδες νεαρών, ορμώμενες από το ιστορικό ίδρυμα, εκσφενδόνισαν πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Οι αντεξουσιαστές, περίπου 100 σε αριθμό, έως αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.
Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των νεαρών, η Ελληνική Αστυνομία επιστράτευσε δύο υδροφόρες, γνωστές και ως «αύρες», αλλά και drone, το οποίο μετέδιδε live εικόνα από την περιοχή στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «κλεφτοπόλεμος» περιορίστηκε κατά κύριο λόγο, στον χώρο του Πολυτεχνείου, καθώς η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ήταν απολύτως ειρηνική, με χιλιάδες πολίτες να δίνουν το «παρών» και να στέλνουν μήνυμα εναντίον του φασισμού και υπέρ της δημοκρατίας.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν σε επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της ΓΑΔΑ. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, την έντονη αποδοκιμασία μερίδας διαδηλωτών -χωρίς να αποφευχθούν οι ρίψεις αντικειμένων- δέχθηκε το μπλοκ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας.

Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα και στην Πάτρα, όπου υπήρξαν πέντε προσαγωγές, ενώ ένταση επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου