ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα σε Ντογιάκο: Ανέπαφη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., γεμάτη αποτυπώματα και στοιχεία

βόμβα-σε-ντογιάκο-ανέπαφη-στα-χέρια-τη-829388

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε χθες τα ξημερώματα έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην περιοχή του Βύρωνα.

Η βόμβα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθότι είναι ανέπαφη κι έτσι εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και DNA, πράγμα το οποίο είναι ένα «δώρο» για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού δείχνει ότι πρόκειται για νέα και άπειρα άτομα, τα οποία την κατασκεύασαν.

Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία, σύμφωνα με την Αστυνομία, θυμίζει άλλες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η σύνδεση με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, καθώς, μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Οι πρώτοι πυροτεχνουργοί που έλεγξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα δικύκλου, διαπίστωσαν πως ήταν απλός στην κατασκευή του. Έτσι τράβηξαν την αντίσταση που έπαιζε ρόλο πυροκροτητή, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί η βόμβα και έτσι να υπάρχει άθικτος ο μηχανισμός στα χέρια των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα έγινε στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20’ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα», είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Εάν τελικά η βόμβα είχε εκραγεί, θα είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι, και θα είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στο σπίτι του κ. Ντογιάκου -ο οποίος βρισκόταν μέσα με τη σύζυγο και τα παιδιά του-, τόσο και στα γύρω σπίτια και διαμερίσματα.

Η βόμβα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθότι είναι ανέπαφη κι έτσι εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και DNA, πράγμα το οποίο είναι ένα «δώρο» για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Ντογιάκος: Δεν χειρίζομαι κάποια υπόθεση που να έγινε αιτία να στοχοποιηθώ

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ», ενώ επεσήμανε πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο κ. Ντογιάκος, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου