ΕΛΛΑΔΑ

Στα χνάρια των «Πυρήνων» οι «άπειροι» τρομοκράτες που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου

στα-χνάρια-των-πυρήνων-οι-άπειροι-829490

Στα χνάρια των Πυρήνων» φαίνεται πως βαδίζουν οι «άπειροι» τρομοκράτες που ευθύνονται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής παρόμοια βόμβα είχε τοποθετήσει στα αρχικά της στάδια και η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συνδεσμολογία αλλά και το εκρηκτικό υλικό είναι αντίστοιχα, δηλαδή επιτραπέζιο ρολόι, συστοιχία μπαταριών και καλώδια που κατέληγαν σε αντίσταση λάμπας που έπαιζε το ρόλο του πυροκροτητή, βυθισμένος σε ένα κιλό πυρίτιδας.

Όπως εκτιμάται,οι «άπειροι» τρομοκράτες μεγαλώνουν, πειραματίζονται και προσπαθούν στην πράξη να αποκτήσουν τεχνογνωσία

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν τον λόγο για τον οποίο στοχοποιήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος και για το λόγο αυτό ερευνούν τις υποθέσεις που χειρίστηκε και απασχόλησαν την κοινή γνώμη

Επιπλέον, δεν ευελπιστούν -τουλάχιστον προς το παρόν- ότι θα υπάρξει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, κάτι που ήταν αναμενόμενο καθώς η ενέργεια ήταν αποτυχημένη. Ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στο μέλλον μετά από πιθανή επιτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το γεγονός πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μπόρεσαν να απενεργοπoιήσουν τη βόμβα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βγάζοντας τον πυροκροτητή. Έτσι κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους ατόφια τη βόμβα, ώστε να συλλέξουν τυχόν σημαντικά στοιχεία που μπορεί να υπάρχουν, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν σε πιθανά λάθη του κατασκευαστή κάτι το οποίο θα φανεί ή όχι στα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου