ΕΛΛΑΔΑ

ΠαΣοΚ: Ο Τσίπρας τροφοδοτεί την κινδυνολογική συζήτηση περί Grexit

πασοκ-ο-τσίπρας-τροφοδοτεί-την-κινδυν-605029

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠαΣοΚ με αφορμή την επίσκεψή στο Βερολίνο και τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Το ΠαΣοΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση», ενώ αναφερόμενος στην επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ που δημοσιεύσαν οι Financial Times τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «τροφοδοτεί με τον πιο ανεύθυνο και αφελή τρόπο, την κινδυνολογική συζήτηση περί χρεοκοπίας και Grexit προκαλώντας τους διεθνείς σπεκουλαδόρους να δράσουν πρωτίστως κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά της ευρωζώνης».

Όπως σημειώνει το ΠαΣοΚ ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι το Grexit, αλλά η υποβάθμιση και περιθωριοποίηση εντός ευρωζώνης «που δυστυχώς γίνεται τώρα που μιλάμε».

Κατηγορεί, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα ότι αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να πάει σε ένα νέο μνημόνιο «αρκεί αυτό να έχει διαφορετικό όνομα», ενώ δεν διαθέτει «σοβαρό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και επανόδου στις αγορές και την ομαλότητα».

«Μπορεί σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αυτά που συμβαίνουν να φαίνονται δυναμικά και να βγάζουν νόημα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή. Δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο ανακύκλωση μιας επικίνδυνης διγλωσσίας. Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση κινείται ερήμην των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της Βουλής ως θεσμού» αναφέρει.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ: «Ας ελπίσουμε να υπάρξει ένα αίσιο για την χώρα τέλος σε όλη αυτή την επικοινωνιακή επιχείρηση εσωτερικής κατανάλωσης που πρέπει επιτέλους να μετατραπεί σε σοβαρή διεθνή διαπραγμάτευση με ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Τη μόνη που υπήρχε και υπάρχει πραγματικά».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου