ΕΛΛΑΔΑ

Αναστασιάδης: Καμία σκιά στις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας

αναστασιάδης-καμία-σκιά-στις-σχέσεις-606543

Με δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διέψευσε κάθε φημολογία για τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Μιλώντας για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Αθήνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι χαιρετίζει «την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης. Όπως είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες. Υπήρξε μια, κατά την άποψή μου, επιτυχής συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τα συνακόλουθα ωφελήματα. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη για το καλό της Ελλάδας, της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «αυτό το διήμερο είχα την ευκαιρία να συζητήσω εκτενέστερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και με την αφορμή θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα σαν απάντηση σε όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις δήθεν διαταραγμένες σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας. Είναι και δική μου πεποίθηση αλλά και του φίλου Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι οι σχέσεις μας όχι μόνον βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, αλλά και μαζί συνεργαζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις. Καμία σκιά στις σχέσεις μας, αντίθετα εντονότερη συνεργασία».

Για τον Κύπριο Πρόεδρο, δυο σημεία είχαν κυρίως σημασία, τα οποία συμπεριελήφθησαν στα συμπεράσματα της Συνόδου. Όπως ανέφερε, «κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εμείς δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία εκμετάλλευσης των εγχωρίων πηγών ενέργειας όπως μεταξύ άλλων κρατών μελών και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Θεωρώ πολύ σημαντικό για την ΕΕ να δώσει προτεραιότητα στις εγχώριες πηγές, δηλαδή σε πηγές κρατών μελών, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά και στην επίτευξη του στόχου της ενεργειακής ασφάλειας».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου