ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ στον Θ. Φορτσάκη

απάντηση-πρυτανικών-αρχών-του-εκπα-στ-607557

Απάντηση στη χθεσινή ακραία επίθεση του υπεύθυνου του τομέα παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη έδωσαν οι νυν πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ Φορτσάκης επιτέθηκε σε βάρος των νυν πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος αναφέροντας ότι προσκλήθηκε στην τελετή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας και όχι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος.

Πιθανότατο θεωρείται στην τελετή αυτή να παραστεί τελικά, εκτός του κ. Τσίπρα που έχει δηλώσει ήδη ότι θα είναι ομιλητής, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που επίσης έχει κληθεί

Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά της εθιμοτυπίας του πανεπιστημίου Αθηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κληθεί από νωρίς, ενώ, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του, είναι πιθανόν και να παραστεί στην τελετή την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προστεθεί στο πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου η τελετή της 25ης Μαρτίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρεται ότι:

«Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος. Στη Μεταπολιτευτική περίοδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επανειλημμένα προσκληθεί, παραστεί ή δώσει ομιλία η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας απαιτείται εθνική ενότητα και εξωστρέφεια. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή αναμένει αντίστοιχη στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλα τα μέλη της με αυξημένο αίσθημα ευθύνης».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου