ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θα γίνει του… Αριστοφάνη» …στη Νέα Ιωνία

θα-γίνει-του-αριστοφάνη-στη-νέα-ι-516658

Μιούζικαλ από το Θέατρο Τεχνών Λάρισας στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου

Καλοκαιρινή περιοδεία για το Θέατρο Τεχνών Λάρισας, με το μιούζικαλ «Θα γίνει του… Αριστοφάνη» να παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 21:15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Δύο μόνο ηθοποιοί σε οκτώ αριστοφανικά έργα χορεύουν, τραγουδούν και παίζουν. Αλλάζουν ρόλους, φύλα, έργα. Το κοινό διασκεδάζει και παράλληλα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ευφυΐα και το τολμηρό χιούμορ του μεγάλου κωμικού ποιητή. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα παρακολουθεί ένα έργο, αλλά οκτώ.

«Η εποχή μας έχει απόλυτη ανάγκη την πολιτική σοφία του Αριστοφάνη και παράλληλα την ευκαιρία να ξεδώσει με πραγματική αριστοφανική πανδαισία γεμάτη ζωηρούς στίχους, ήχους και χρώματα», υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της παράστασης.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφίες Βάσια Βασιλείου, οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής Γιάννης Τσούκας, πρωτότυπη μουσική Φίλιππος Περιστέρης, κατασκευή κοστουμιών Καλίτσα Πασχάλη, τεχνικός σκηνή/ήχου/φώτων Θάνος Φλώρας, οργάνωση περιοδείας – υπεύθυνη επικοινωνίας Βάνα Καταραχιά.

Η παράσταση έχει αποσπάσει θετικές κριτικές. Εγραψε η Αγγελική Μάτσου για το kallitexnes.gr: «Για την όλη ιδέα και εκτέλεση, θα θέλαμε να πούμε πολλά μπράβο στο δίδυμο και να δώσουμε συγχαρητήρια στη Βάσια Βασιλείου για την όλη σχεδόν εξωπραγματική σύλληψη και τα πανέμορφα σκηνικά-κοστούμια, καθώς και για την ερμηνεία της, η οποία κλειδώνει τέλεια με εκείνη του τόσο ταλαντούχου Γιάννη Τσούκα. Εξαιρετικοί και οι δύο».

Η Αννα Παχή για το iart.gr: «Αποσπάσματα από όλες τις κωμωδίες του ζωντανεύουν στη σκηνή, με την ανατρεπτική ματιά της κυρίας Βασιλείου. Γυναίκες που γίνονται άνδρες, άνδρες που γίνονται γυναίκες, πουλιά που πετούν, νεφέλες, βάτραχοι, όλοι είναι εκεί. Χορός, κίνηση, τραγούδι, πρόζα, όλα σε μια ώρα, προς τιμήν του παππού Αριστοφάνη. Θα ήθελα να δω την εξαιρετική Βάσια Βασιλείου και τον απολαυστικότατο Γιάννη Τσούκα παραπάνω. Πολύ παραπάνω».

Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://bit.ly/3ykraGt. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2107233702.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου