ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανευρωπαϊκή περιοδεύουσα έκθεση κοσμήματος στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου

πανευρωπαϊκή-περιοδεύουσα-έκθεση-κο-549832

Δέκα σχολές από οχτώ χώρες με μεγάλη παράδοση στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας από όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στη μεγάλη περιοδεύουσα έκθεση Κοσμήματος για την σχολική χρονιά, 2020-2021 που θα φιλοξενηθεί στην περιοχή, με πρωτοβουλία του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, στο διάστημα από 23/6 έως 15/9 2021.

Το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας (PLE) από το 2009 έως σήμερα. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει και με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προγράμματος, το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεχώς διευρύνει τις επαφές του μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ με σχολές του εξωτερικού.

Το PLE είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 17 Ευρωπαϊκές σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με αντικείμενο το Κόσμημα. Κάθε χρόνο στο ετήσιο συνέδριό του που συνήθως πραγματοποιείται τον Μάιο, διοργανώνει την Πανευρωπαϊκή Περιοδεύουσα Έκθεση Κοσμήματος με σπουδαστικές εργασίες ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο ως τον Ιούλιο, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει διαγωνισμούς σχεδιασμού και κατασκευής κοσμήματος μεταξύ των σπουδαστών. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, φέτος το συνέδριο δε θα διεξαχθεί. Η έκθεση ξεκίνησε από την Μαδρίτη τον Φεβρουάριο, στη συνέχεια ταξίδεψε στην Βαλέντσα της Ιταλίας, στη Λισαβόνα. Από 23 Ιουνίου έως 15 Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθεί στο Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της στις υπόλοιπες σχολές.

Σχολές που συμμετέχουν: B.A.J – London (England), I.I.E.K Volou, KEKPA-DIEK – Volos (Greece), Escola Artistica Antonio Arroio- Lisbon (Portugal), Escola Artistica Soares dos Reis – Porto (Portugal), Escuela de Arte 3 – Madrid (Spain), FOR.AL SCUOLA Orafa Vincenzo Melchiorre – Valenza (Italy), I.A.T.A – Namur (Belgium), I.I.E.K. MOKUME – Thessaloniki (Greece), I.I.S. CELLINI –Valenza (ITALY), Lycee Prof. Jean Guehenno – St. Amand Mondrond (France)

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη και ο Αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου, Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, -όπως αναφέρουν- έχουν κοινό στόχο την προώθηση και ενίσχυση αντίστοιχων Ευρωπαϊκών δράσεων, καθώς θεωρούν τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά Προγράμματα ως έναν από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του.

Λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς του Covid-19, δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η προσέλευση του κοινού θα γίνεται στις ώρες λειτουργίας της σχολής (Ρήγα Φεραίου 1 & Χείρωνος) 9.00 με 14.30 τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζονται. Πληροφορίες παρέχονται στο κοινό καθημερινά από το τηλ: 2421056446 www.diek.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου