ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημιουργικές συναντήσεις με την τέχνη

δημιουργικές-συναντήσεις-με-την-τέχν-587602

Εκθέσεις ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών στη Νέα Αγχίαλο

Kαλοκαιρινές εκθέσεις στον εκθεσιακό χώρο του πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, στην προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και δημιουργών, για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου.

Σε περίπτωση επιπλέον αιτημάτων, υπάρχει δυνατότητα παράτασης της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Ο χώρος θα διατίθεται σε έναν ή δύο καλλιτέχνες ανά τριήμερο. Μεταξύ των συμβαλλομένων θα υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό, βάσει του οποίου θα γίνεται αποδοχή των όρων παραχώρησης και χρήσης του χώρου.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους, ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα θέματα των ντόπιων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω: Πρωτότυπες δημιουργίες – κεντήματα, ζωγραφική – αγιογραφία και κατασκευές, φωτογραφία, εικαστικό και καλλιτεχνικό κόσμημα, χειροποίητες εικόνες σε ξύλο, χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, καλλιτεχνική ανακύκλωση, είδη δώρων και άλλα.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.doepap.gr. Η αίθουσα θα παραχωρηθεί με σειρά προτεραιότητας που θα ορίζεται από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων βάσει πρωτοκόλλου.

Πληροφορίες στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Βαρσαμίδου Λυδία, προϊσταμένη του Τμήματος Εικαστικών, τηλέφωνο 2421082870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου