ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξι online παραστάσεις σκιών

εξι-online-παραστάσεις-σκιών-649083

Με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι καραγκιοζοπαίχτες Θανάσης και Κώστας Σπυρόπουλος εμπνεύστηκαν έξι ιστορίες από τους ήρωες του ‘21 και τις παρουσιάζουν με τη μοναδική τέχνη του θεάτρου σκιών, από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Καταξιωμένοι και αγαπητοί ηθοποιοί προλογίζουν την κάθε μία από τις παραστάσεις παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δράση και τη σχέση του κάθε ήρωα με το θέατρο σκιών και τον Καραγκιόζη.

Εως τις 4 Απριλίου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποια από όλες επιθυμούν να παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα viva.gr, καθώς και οι έξι θα είναι διαθέσιμες ταυτόχρονα.

Οι παραστάσεις είναι οι εξής:

«Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση» από τους καραγκιοζοπαίχτες Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

«Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό και παρουσιαστή Κρατερό Κατσούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

«Η κυρά Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

«Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

«Ο Αθανάσιος Διάκος και η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

«Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο. Η παράσταση περιλαμβάνει ξενάγηση στη διαδικτυακή έκθεση θεάτρου σκιών της οικογένειας Σπυρόπουλου από τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Παίζουν οι καραγκιοζοπαίχτες Θανάσης και Κώστας Σπυρόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου