ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αθάνατη αγαπημένη»

αθάνατη-αγαπημένη-775351

Ο γρίφος της μούσας του Μπετόβεν αποκαλύπτεται στη διαδικτυακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Απάντηση στον διαχρονικό γρίφο της μυστηριώδους μούσας του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν επιχειρεί να δώσει η Σκοπελίτισσα μουσικός, ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη, με την παράσταση «Αθάνατη αγαπημένη» που προβάλλεται σε streaming από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη σελίδα του στο fb, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.

Πολλά ερωτήματα έχουν διατυπωθεί για την αινιγματική γυναικεία μορφή που ενέπνευσε τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν. Ηταν μία από τις μαθήτριές του; Ή μήπως η Γιοχάννα, η σύζυγος του αδελφού του;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνονται από το δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο, που βασίζεται σε έργα και επιστολές του Μπετόβεν, αλλά και σε συνθέσεις των Σούμπερτ, Σούμαν, Μπραμς και Μέντελσον.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη, η οποία έγραψε το κείμενο και έχει τη σκηνική επιμέλεια της παράστασης, δημιουργεί μια διαδρομή μέσα στον χρόνο και τη μουσική, με οδηγούς την Βολιώτισσα σοπράνο Μίνα Πολύχρονου, τη μετζοσοπράνο Αρτεμη Μπόγρη και την πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα που θα «μιλήσουν» στους θεατές, με τον δικό τους τρόπο, για τον θαυμασμό, την αγάπη και τον έρωτα εμβληματικών δημιουργών για τις μούσες τους.

Η παράσταση «Αθάνατη αγαπημένη» θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα και το fb του Μεγάρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.megaron.gr/event/athanati-agapimeni-streaming/.

Η προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες.

Ηθοποιός και συγγραφέας

Πολυτάλαντη καλλιτέχνης, η ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη, κόρη του Ιωάννη και της Αλεξάνδρας Μαυρογιάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά διατηρεί ακατάλυτους δεσμούς με το αγαπημένο της νησί, τη Σκόπελο.

Σπούδασε θέατρο και μουσική στην Αθήνα και το Παρίσι. Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, της «École Normale» και του «Conservatoire d’ art dramatique» Παρισίων. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Παρίσι με τη Γαλλική ταινία «Celles qu’ on a pas eu».

Ακολούθησαν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έπαιξε στο Théâtre National de Chaillot με τον Antoine Vittez.

Συμμετείχε σε πολλές συμπαραγωγές Γαλλικές, Αγγλικές, Ελβετικές. Στην Ελλάδα έπαιξε και μετέφρασε για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1996 δημιούργησε τη θεατρική εταιρία «Αξία». Ανέβασε δικά της έργα, όπως «Sakura», «Black Story», «Αδάμ και Χαλιμά», «Δίδυμες» και άλλα.

Ειδικεύεται στα μουσικά αναλόγια που ενώνουν τον λόγο με τη μουσική, ανοίγοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στη θεατρική τέχνη και τον πολιτισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου