ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή συναυλία συμπαράστασης από καλλιτέχνες του Βόλου

διαδικτυακή-συναυλία-συμπαράστασης-790869

Μετατέθηκε για σήμερα Σάββατο και συμμετέχουν 118 δημιουργοί και ερμηνευτές

Με δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης, στήριξης και αλληλεγγύης διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ η διαδικτυακή συναυλία της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου, που θα προβληθεί στο Youtube από το κανάλι της Πρωτοβουλίας. Η συναυλία αλληλεγγύης, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μετατέθηκε, τελικά, για σήμερα, μετά τη διευθέτηση ζητήματος που προέκυψε και συμμετέχουν 118 μουσικοί, δημιουργοί και τραγουδιστές, ερμηνεύοντας 53 τραγούδια.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων για σύνθεση που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της διαδικτυακής συναυλίας αλληλεγγύης, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. «Το ζήτημα διευθετήθηκε, αργά το βράδυ την Τετάρτη, και με τη συνδρομή των συναδέλφων από την Αθήνα, και η διαδικτυακή συναυλία θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο το βράδυ» ανέφερε ο Κώστας Βλαχούτσος, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ.

Ανευ προηγουμένου, στο μεταξύ, η ανταπόκριση του κόσμου, που αγκάλιασε με θέρμη την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με τον Κώστα Βλαχούτσο να υπογραμμίζει ότι «το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό, ελπιδοφόρο και μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε».

Ασφυκτικό το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τους καλλιτέχνες, με τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου να επισημαίνει ότι «στις ιδιαίτερες συνθήκες της καραντίνας και της οικονομικής κρίσης που ζούμε, διεκδικούμε να έχουμε κάθε μήνα το επίδομα ειδικού σκοπού, τα 534 ευρώ. Ζητάμε να μη μείνει κανένας συνάδελφος απροστάτευτος και να παγώσουν τα χρέη στις τράπεζες, τα δάνεια, να μην κόβεται το νερό, το τηλέφωνο σε συναδέλφους, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Με μια φωνή κι ένα τραγούδι, οι καλλιτέχνες της Μαγνησίας ζητούν «να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν νέες ΜΕΘ, να ανοίξουν τα Νοσοκομεία που έχουν κλείσει, να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα».

Τέλος, οι καλλιτέχνες αφιερώνουν την διαδικτυακή συναυλία στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε υπηρεσίες delivery, «για να τους δώσουμε δύναμη, κουράγιο, να τους εμψυχώσουμε. Με μια φωνή δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και όλοι μαζί παλεύουμε για το δίκιο μας, την επιβίωση και τη ζωή μας», όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου