ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» στην Εξωραϊστική στον Βόλο

ελμερ-ο-παρδαλός-ελέφαντας-στην-εξω-839789

Η αγαπημένη θεατρική παράσταση αύριο Σάββατο 17 και μεθαύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Εξωραϊστική

Η θεατρική παράσταση «Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» ανεβαίνει αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ. και μεθαύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική του Βόλου.

Η θεατρική διασκευή «Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Ελμερ. Η παράσταση είναι η ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Σε αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Αλλος είναι ψηλός και άλλος πιο κοντός. Αλλος είναι μεγαλόσωμος και άλλος μικροκαμωμένος. Ολοι είναι διαφορετικοί, μα έχουν το ίδιο χρώμα, γκρι.

Εκτός από έναν… τον Ελμερ, που δεν είναι γκρι, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που με τα αστεία του και τα παιχνίδια του καταφέρνει και κάνει όλους τους φίλους του χαρούμενους.

Οι ελέφαντες απολαμβάνουν ένα πρωινό στη δροσιά της ζούγκλας. Ξαφνικά, δυνατή βροχή ξεσπά και οι ελέφαντες δεν πτοούνται, χαίρονται περισσότερο και ευχαριστιούνται τη δροσιά της. Μα, τι συμβαίνει; Ενας ελέφαντας «ξεβάφει». Είναι ο Ελμερ, που είχε βαφτεί γκρι, για να μην ξεχωρίζει από τους άλλους ελέφαντες… Γιατί ο Ελμερ απέκρυψε τη μοναδικότητα των χρωμάτων του;

Η βροχή σύντομα θα σταματήσει. Το ουράνιο τόξο θα ξεπροβάλλει. Κάτι τρομερό συμβαίνει. Το ουράνιο τόξο έχει χάσει τα χρώματά του… Είναι πλέον γκρι… Οι ελέφαντες το κοιτούν σαστισμένοι και ανήσυχοι. Ο Ελμερ παίρνει την πρωτοβουλία: «Θα πάμε να βρούμε την αρχή του ουράνιου τόξου και θα του δώσω εγώ τα χρώματά μου. Ετσι, θα ξαναγίνει πολύχρωμο!». Μαζί του, ο ξάδελφος Γουίλι, συμφωνεί να τον ακολουθήσει μέχρι την άκρη της ζούγκλας. Η περιπέτειά αρχίζει.

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου Victoria Cinemas Εξωραϊστική Δημητριάδος 263, με τηλέφωνο 2421030303 και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/elmer-o-pardalos-elefantas.

Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά από 1,5 έτους μέχρι και 12 ετών. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Εισιτήρια, θέσεις καθήμενων, πληρώνουν παιδιά από 1,5 έτους κι ενήλικες.

Ενδιαφέρουσα παράσταση

Ο Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας είναι από τους αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και των εκπαιδευτικών. Με τις ιστορίες του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουν στα παιδιά έννοιες κι αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία, η μοναδικότητα, η ομαδικότητα, η ομόνοια, η αλληλεγγύη, η ευγένεια κ.ά.

Η παράσταση είναι διασκεδαστική περιπέτεια που εμπεριέχονται παιδαγωγικές έννοιες συνοδευόμενες από το ανάλογο τραγούδι, που μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα.

Κείμενα και στίχοι Παύλος Μητσόπουλος, σκηνοθεσία Ιωάννα Γεωργαντά, βοηθός Ανδριάνα Νίκλη, σκηνογραφία και κατασκευή σκηνικών Μαγδαληνή Σίγα, μουσική Μάριος Αποστολακούλης, φωνητική διδασκαλία Στελλίνα Βογιατζή, κοστούμια Δήμητρα Γιοβάνη, σχεδιασμός – επιμέλεια κούκλας Δήμητρα Γιοβάνη.

Την κατασκευαστική ομάδα κούκλας απαρτίζουν οι Δήμητρα Γιοβάνη, Λίζα Ψωμιάδου, Χαρά Αργυρούδη. Φωτισμός Τρύφωνας Κεχαγιάς, video/φωτογραφίες Παναγιώτης Πέτρου, σχεδιασμός γραφικών Κλέων Ζησιμόπουλος.

Παίζουν και τραγουδούν οι Μιχάλης Μαντάς, Αννα Παρασίδου, Ιφιγένεια Σταμπουλή, Στέφανος Τσαβές. Παραγωγή Underdog Entertainment (www.underdogent.com).

Για groups και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6985603020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου