ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιξε η διπλή έκθεση του Μάρκου Καμπάνη στον Βόλο

ανοιξε-η-διπλή-έκθεση-του-μάρκου-καμπά-842601

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκες και τις προβλεπόμενες αποστάσεις υποδέχτηκαν προχθές οι φιλότεχνοι του Βόλου την έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Καμπάνη, που φιλοξενείται ταυτόχρονα στο «Ντε Κίρικο» και τον Χώρο Τέχνης «δ.».

Αντίδοτο σε εποχές πανδημίας ο πολιτισμός, με τους διοργανωτές της διπλής αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής, που άρχισε προχθές χωρίς εγκαίνια, να υπογραμμίζουν τη σημασία της τέχνης στη δύσκολη εποχή του κορονοϊού.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης η «Μαγνήτων Κιβωτός» και ο Χώρος Τέχνης «δ.», με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Την έκθεση προλόγισε η Βολιώτισσα ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου, αντιπρόεδρος του φορέα, ιστορικός τέχνης, επίτιμη γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυεπίπεδη αποστολή του πολιτισμού, την απήχηση στο κοινό και το έργο του ζωγράφου. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο πολιτισμός είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, όπως η συγκεκριμένη.

«Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Σε περιόδους δυσκολίας και οποιασδήποτε κρίσης, ηθικής, κοινωνικής ή υγειονομικής, ο κόσμος έχει ανάγκη από ανάσες και εδώ είναι μια ανάσα ψυχής. Την κιβωτό της νεοελληνικής και της βυζαντινής ορθοδοξίας αποτύπωσε ο Μάρκος Καμπάνης σε εκπληκτικές γκραβούρες, σε σχέδια με την παλέτα του, το κοπίδι του, το πινέλο του κι έδωσε αυτή τη ζωντάνια στα έργα του» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Πρωτόγνωρες οι συνθήκες της πανδημίας για το φιλότεχνο κοινό, πολύ δεν περισσότερο για τον ζωγράφο Μάρκο Καμπάνη, ο οποίος ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα η πανδημία και να επιστρέψει η κανονικότητα σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού.

Η διάρκεια των εκθέσεων και στους δύο χώρους είναι έως 7 Νοεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00 και στον Χώρο Τέχνης «δ.» Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 έως 14.00, και 18.00 έως 21.00.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου