ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση για την όπερα «Βότσεκ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

παγκόσμια-τηλεοπτική-μετάδοση-για-τη-845168

Στιγμή ορόσημο για την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη γνωστοποίηση του έργου της σε όλο τον κόσμο θα αποτελέσει η πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση της παραγωγής «Βότσεκ» από το παγκόσμιας εμβέλειας κανάλι της κλασικής μουσικής και της όπερας Mezzo, αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Η στρατηγική συνεργασία με το Mezzo υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Mezzo μεταδίδεται σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει περισσότερους από 60 εκατομμύρια συνδρομητές. Από την ίδρυσή του το 1996 στη Γαλλία έως και σήμερα θεωρείται το κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει τις σημαντικότερες παραστάσεις όπερας και χορού, αλλά και συναυλίες από τα κορυφαία λυρικά θέατρα και τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών του πλανήτη.

Η όπερα «Βότσεκ», η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Ιανουάριο και απέσπασε διεθνώς διθυραμβικές κριτικές, αποτελεί την πρώτη ελληνική παραγωγή που θα προβάλει το Mezzo στην ιστορία του.

Για την Ελλάδα, η πρεμιέρα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου έχει οριστεί για τις 21.00 από την COSMOTE TV.

Ενδεικτικές ώρες μετάδοσης σε κάποιες από τις 80 χώρες στον υπόλοιπο πλανήτη: 19.00 στη Γαλλία, 16.00 στην Αργεντινή, 03.00 στην Κίνα, 07.00 στη Ρωσία, 06.00 στην Αυστραλία, 14.00 στον Καναδά, 04.00 στην Ιαπωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου