ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το κόλπο του αιώνα» στην Εξωραϊστική

το-κόλπο-του-αιώνα-στην-εξωραϊστική-850075

Με την περιπετειώδη ταινία «Το κόλπο του αιώνα», που προβάλλεται σήμερα και αύριο στις 21.30, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική του Βόλου.

Το συναρπαστικό φιλμ προβάλλεται σε σκηνοθεσία Αριελ Γουίνογκαρντ, σενάριο Αλεξ Ζίτο Φερνάντο Αραούχο και παίζουν οι ηθοποιοί Γκουλιέρμο Φραντσέλα, Ντιέγκο Περέτι, Λούις Λούκε.

Η πλέον διαβόητη ληστεία τραπέζης στα σύγχρονα αργεντινικά χρονικά καταγράφηκε στις 13/1/2006 στην Banco Rio του Σαν Ισίδρο, προαστίου του Μπουένος Αιρες. Απασχόλησε τα media και την κοινή γνώμη για χρόνια, ενώ αποτελεί και τη βασική πηγή έμπνευσης για την πασίγνωστη σειρά του Netflix «La casa de papel».

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Αριελ Γουίνογκραντ, γνωστός από τις εμπορικές κωμωδίες «Χωρίς παιδιά» και «10 μέρες χωρίς τη μαμά», αποφασίζει να διηγηθεί τα πραγματικά γεγονότα της παράτολμης επιχείρησης, αγκαζάροντας μάλιστα ως συνσεναριογράφο τον… εμπνευστή της Φερνάντο Αραούχο, όπως γράφει ο Χρήστος Μήτσης στο «Αθηνόραμα».

Δάσκαλος πολεμικών τεχνών και περιστασιακός ζωγράφος, ο Φερνάντο περνά βροχερό βράδυ μπροστά από ένα υποκατάστημα της Banco Rio και παρατηρώντας προσεκτικά τους γύρω υπονόμους, συλλαμβάνει ιδιοφυές σχέδιο. Να φτάσει υπογείως ώς το θησαυροφυλάκιο και τις θυρίδες της, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να κάνει μόνος του. Οργανώνοντας με τη βοήθεια του «ψημένου» απατεώνα Μάριο Βιτέτε εξαμελή συμμορία, μελετούν εξονυχιστικά και προσαρμόζουν αναλόγως όλες τις λεπτομέρειες του ριφιφί, καταλήγοντας να εισβάλουν θορυβωδώς με τα όπλα από την κεντρική είσοδο της τράπεζας και να διαφύγουν σιωπηλά, αν και περικυκλωμένοι από την αστυνομία, διαμέσου των υπονόμων.

Η Εξωραϊστική βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητριάδος 263 στον Βόλο. Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών είναι διαθέσιμες στο www.victoria-cinema.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου