ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανευρωπαϊκή έκθεση κοσμήματος στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

πανευρωπαϊκή-έκθεση-κοσμήματος-στο-ι-729620

Περιοδεύουσα πανευρωπαϊκή έκθεση κοσμήματος φιλοξενείται στο Δημοτικό Ι.Ι.Ε.Κ. Βόλου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ «the future is our jewel» και αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα «Τον αέρα» σε σχέση με το παρόν, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο Κόσμημα σήμερα. Η χρονική περίοδος της έκθεσης συμπίπτει με την έναρξη των εγγραφών σε όλες τις Ειδικότητες του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Βόλου. Το έργο Erasmus+ «Το μέλλον είναι το κόσμημά μας», συγκεντρώνει 6 σχολές εταίρους γύρω από ένα κοινό αντικείμενο, τη δημιουργία κοσμημάτων, των οποίων η πολιτιστική κληρονομιά και η επαγγελματική ιστορία είναι διαφορετικές.

Επιπροσθέτως παρέχει κινητικότητα κατάρτισης για σπουδαστές, η αξία των οποίων σχετίζεται με τους πόρους που παρέχονται από κάθε εταίρο και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο ανταλλάσσονται, μοιράζονται, συζητούνται και αναπτύσσονται νέες πρακτικές και τεχνικές για την πραγματοποίηση όχι μόνο πρωτότυπων κοσμημάτων αλλά και μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Το τμήμα Κοσμήματος του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου συμμετέχει με 15 έργα σπουδαστριών. Η έκθεση ξεκίνησε στη Βαλέντσα της Ιταλίας τον Ιανουάριο του 2020, παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη, στο Πόρτο, και λόγω των μέτρων για την πανδημία σταμάτησε την περιοδεία της και δεν φιλοξενήθηκε στο Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ τον Ιούνιο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η προσέλευση του κοινού πραγματοποιείται στις ώρες λειτουργίας της σχολής (Ρήγα Φεραίου 1 & Χείρωνος) 09.00 με 15.00 τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζονται. Πληροφορίες παρέχονται στο κοινό καθημερινά στο τηλέφωνο 2421056446.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου