ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ισκιοι στο φως»

ισκιοι-στο-φως-729760

Η Βολιώτισσα συγγραφέας Αρτεμις Παπανδρέου υπογράφει το νέο της βιβλίο στο Public

Το νέο της βιβλίο «Ισκιοι στο φως» από τις εκδόσεις Σιδέρη θα υπογράψει η Βολιώτισσα συγγραφέας Αρτεμις Παπανδρέου σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Public στον Βόλο.

Η Αρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Εζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.

Από τον Μάρτιο του 2018 δραστηριοποιείται ως γραμματέας του φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνική Μέριμνα Βόλου, που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, τη μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.

Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), της Ενωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.), καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».

Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Ενα χαμόγελο στον ουρανό» τιμήθηκε με το β’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνικού βιβλίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Λίνος».

Συναρπαστικό βιβλίο

Ο φόβος της σκιάς του την είχε γραπώσει στα νύχια του. Η λογική της, στην αρχή, αντιστεκόταν σθεναρά. Όμως η αντίδραση έγινε θυμός, ο θυμός ενοχή και η ενοχή απόγνωση που θόλωσε το βλέμμα. Η απελπισία είχε τυλίξει γύρω της ένα μαύρο σεντόνι και στραγγάλιζε κάθε κύτταρο του μυαλού της.

Μα, μέσα της, η ψυχή σάλπιζε ελευθερία. Μια απόλυτη στιγμή παράνοιας την έφερε αντιμέτωπη με την ψυχρή ανάσα του θανάτου.

Το επεδίωξε. Τότε, όμως, η ζωή όρισε τους δείχτες του ρολογιού της να κινηθούν αντίστροφα. Μηδένισε το κοντέρ της. Και πήρε να μετρά από την αρχή. Με καινούργια νήματα στον αργαλειό της, με νέα υφάδια και στημόνια ξεκίνησε να υφαίνει όνειρα, να υφαίνει χαρά, έρωτα, δημιουργία… Ξεκίνησε να τη ντύνει, επιτέλους, με χρώματα… Οι ίσκιοι που την κυνηγούν, όμως, θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φως; Η μήπως θα γίνουν χειρότεροι κι από εφιάλτες;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου