ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

αφιέρωμα-στον-λαυρέντη-μαχαιρίτσα-746184

Βραδιά στη μνήμη του Βολιώτη δημιουργού στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αφιερωμένη στον αξέχαστο Βολιώτη δημιουργό είναι η μουσική βραδιά, που διοργανώνεται την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που ανοίγει ξανά για το κοινό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Δεκάδες Βολιώτες παρακολουθούν τις παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που συνεχίζονται μετά μια μακρά περίοδο αναγκαστικής παύσης, λόγω της πανδημίας που ανέτρεψε τα πάντα.

Εναν χρόνο μετά τον αναπάντεχο θάνατο του κοσμαγάπητου δημιουργού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ομάδα φίλων του, ετοίμασε συναυλία – γιορτή στη μνήμη του, όπως την έχουν ονομάσει, τη μέρα που έκλεισε ο κύκλος της ζωής του, στις 9 Σεπτεμβρίου. Πρωταγωνιστές της μουσικής βραδιάς μνήμης, νοσταλγίας και συγκίνησης είναι η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Διονύσης Τσακνής.

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, τον Σεπτέμβριο, με μαξιλαράκια και χαμόγελο, διοργανώνεται επίσης σειρά συναυλιών με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει και η αυλαία ανοίγει με Διονύση Σαββόπουλο και την προτροπή «Ας αρχίσουν οι χοροί» την 1η και στις 2 Σεπτεμβρίου. Ο αγαπημένος Νιόνιος παντρεύει, στη μουσική παράσταση με τίτλο «Στο Woodstock εγώ ήμουν εδώ», Garden edition, τραγούδια δικά του και ροκ κομμάτια που έγραψαν ιστορία.

Με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από το ιστορικό φεστιβάλ Woodstock o Σαββόπουλος έστησε πέρσι μια παράσταση αφιέρωμα σε εκείνο το «καλοκαίρι της αγάπης». Ανακατεύοντας εμβληματικά τραγούδια του Woodstock με δικά του που προέρχονται από την δύναμη εκείνης της εποχής ροκάρει για τους παλιούς του φίλους με τους νέους του συνεργάτες

Η παραδοσιακή μουσική συναντά την αυθεντική αλλά και τη σύγχρονη ποπ στη συναυλία που ετοίμασε για τον Κήπο η Μαρίνα Σάττι στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μικροί μουσικοί της Camerata Junior μοιράζονται τη σκηνή με την ΚΟΑ σε μια συναυλία με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων στις 6 Σεπτεμβρίου με σολίστ τη μεσόφωνο Ινές Ζήκου και την ομποΐστα Χριστίνα Παντελίδου και μαέστρους τον Νικόλαο Χαλιάσα και τον Κορνήλιο Μιχαηλίδη.

O μπασίστας-συνθέτης – μουσικός του κόσμου Πέτρος Κλαμπάνης ετοίμασε μια παράσταση για τον κήπο του Μεγάρου βασισμένη στην τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία, με τίτλο «Irrationalities» η οποία είναι εμπνευσμένη από ένα βαθύ προσωπικό ταξίδι.

Η μουσική ατμόσφαιρα αλλάζει στις 12 Σεπτεμβρίου, με τον κοσμοπολίτη τζαζίστα Πέτρο Κλαμπάνη να παρουσιάζει στον Κήπο τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Irrationalities (guest: Katerina Duska), αλλά και νέα κομμάτια.

Βωβός κινηματογράφος στη συνέχεια, με το «Θωρηκτό Ποτέμκιν», το αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν, να προβάλλεται με ζωντανή συνοδεία ρωσικής μουσικής και αυτοσχεδιασμούς από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο στις 18 Σεπτεμβρίου.

Γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα στο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου της Κατερίνας Πολέμη με τίτλο «Λουλούδια στον Κήπο» στις 19 Σεπτεμβρίου και special guest τη Δήμητρα Γαλάνη.

Μια απόλυτα… εύθυμη βραδιά stand-up comedy υπόσχεται η Κατερίνα Βρανά στις 26 Σεπτεμβρίου, η οποία φέρνει στον Κήπο τα best of τριών επιτυχημένων παραστάσεών της που μας έκαναν να γελάσουμε με την καρδιά μας.

Το κλίμα αλλάζει στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου με τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ: Αθηναίων Δράματα (Επεισόδια από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα)», το τρίτο μέρος της τριλογίας Μαθήματα Πολέμου, σε δραματουργική σύνθεση του Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία Γιωργή Τσουρή.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας, για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από τον χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου