ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου στο 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

η-λέσχη-αφήγησης-βόλου-στο-10ο-φεστιβάλ-754977

Στο 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου συμμετέχει η Λέσχη Αφήγησης Βόλου, που «φιλοξενείται» στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου. Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου δίνει το παρών στην θεσμοθετημένη πολιτιστική διοργάνωση, σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 8:30μ.μ.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου, ακόμη μια εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», που υλοποιείται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», έκανε την έναρξη των δραστηριοτήτων της τον Σεπτέμβριο του 2019. Έχει ήδη διοργανώσει έξι συναντήσεις έως τον Φεβρουάριο 2020, πάντα στο φιλόξενο χώρο του Wonderschool, Σπυρίδη 93. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την πρώτη συνάντηση φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών του Βόλου για την προφορική αφήγηση.

Εμπνευστής και υπεύθυνος είναι ο Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη 10η ετήσια φεστιβαλική διοργάνωση «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», που διοργανώνεται κάθε Αύγουστο από το 2011. Κεντρικό σύνθημα για την εφετινή δύσκολη χρονιά, «Κρατάμε αποστάσεις-μένουμε ασφαλείς με τις ιστορίες».

Σε τίποτε όμως δεν εμποδίζει όλους τους φίλους της να έλθουν σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών, μύθων, παραδόσεων και θρύλων σε μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει η άυλη πολιτιστική κληρονομιά, όταν συναντά την ομορφιά του πηλιορείτικου τοπίου, συμμετέχοντας στο 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου.

«Αθήνα – Βόλος δυο λέσχες δρόμος: Ιστορίες και ανταμώματα μιας αφηγηματικής συνοδοιπορίας». Μικρός Αφηγηματικός Μαραθώνιος.

Η Λέσχη Αφήγηση Βόλου επιχείρησε να έχει σταθερούς αφηγητές αλλά και να μεγαλώνει συνεχώς τον κύκλο της Αφήγησης με νέα άτομα. Στην πρόσκληση του 10ουΦεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου ανταποκρίθηκε αμέσως. Ετσι λοιπόν, σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 8.30μ.μ. το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μια ιστορική συνάντηση, καθώς η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας, που έχει τέσσερα χρόνια λειτουργίας, θα συναντηθεί με την Λέσχη Αφήγησης Βόλου σε έναν μοναδικό μαραθώνιο αφηγήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Γεωργίου, θα αφηγηθούν από την Λέσχη Αφήγησης Βόλου η Μαρία Αισώπου, ο Νίκος Βαραλής, η Αγγελική Θάνου, ο Κ. Σταμούλης και ο Λεωνίδας Χριστοδουλίδης. Θα τραγουδήσει η μεσόφωνος Σοφία Καγιά, μέλος της Λέσχης. Από την Λέσχη Αφήγησης της Αθήνας θα αφηγηθούν: Ε. Κούβαρη, Σ. Οικονόμου, Λ. Προύσαλη, Γ. Στρίγκος, Κ. Τζανή, Π. Τσικούρα, Κ. Κόκκορη.

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει οι συναντήσεις να γίνονται με πλήρη ασφάλεια. Υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά για όλους, οι θέσεις είναι μακριά η μία από την άλλη και υπάρχει πρόβλεψη υπόστεγου σε περίπτωση κακοκαιρίας. Καλούμε τα μέλη της Λέσχης Αφήγησης Βόλου αλλά και όλους τους φίλους της αφήγησης να πλαισιώσουν όχι μόνο αυτή αλλά και όλες τις εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου