ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποιοτικές βραδιές στο θέατρο Αλώνι στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου

ποιοτικές-βραδιές-στο-θέατρο-αλώνι-στ-760648

Τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα χαρίσουν αξέχαστη βραδιά στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον θεσμού ρiano στο Αλώνι στις 7 και 8 Αυγούστου, φιλοξενεί φέτος το φεστιβάλ Αλώνι 2020, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του κοινού και των καλλιτεχνών.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ ρiano στο Αλώνι, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, νεαρός σολίστ διακεκριμένος ήδη σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα ανοίξει το πρόγραμμα με επιλογές από τον Tsaikovsky και Handel. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο υπερβιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των Rubinstein, Debusy, Granados. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με την υπερβατική μεταγραφή του Franz Liszt πάνω σε θέματα από την Όπερα «Ρομπέρτος ο διάβολος» του Giacomo Meyerbeer.

Στις 8 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται με μοναδικό πρόγραμμα, γιατί το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σπουδαίες προσωπικότητες του είδους, με κορυφαίο τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό Χρίστο Παπαγεωργίου και την Τζένια Μανουσάκη, δύο σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με έργα των Bach, Tsaikovsky και List. Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου θα ενημερώνει με έξοχο διαλεκτικό τρόπο για τα σολιστικά κομμάτια -και όχι μόνο- όλων των ερμηνευτών του διημέρου. Είσοδος 10 ευρώ.

Το πρόγραμμα του θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Αυγούστου με τη Σαβίνα Γιανάτου, τον Κώστα Βόμβολο και τον Γιάννη Αλεξανδρή (Primavera en Salonico). Με αφετηρία κομμάτια από τα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη κ.ά.) δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Είσοδος 10 ευρώ.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία οι θεατές μπορούν να έρθουν με εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου απολαμβάνοντας μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή στην πλούσια φύση του Πηλίου.
Γενική είσοδος 10 ευρώ. Για την καλύτερη διαχείριση και την ασφάλεια του κοινού, μπορεί κάποιος να αγοράσει ηλεκτρονικά τη θέση του. Εθνική τράπεζα αρ. λογαριασμού GR930110109000010944040251 (Φίλοι του Θεάτρου Αλώνι). Δηλώσεις στο email [email protected] ημερομηνία εκδήλωσης ρiano στο Αλώνι 7/8 ή 8/8 ή και για τις δυο, αριθμός ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Συναυλία Γιαννάτου 22/8, αριθμός ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Αγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο, πληροφορίες 6973339142, 2428094211, ώρα άφιξης 20.00, ώρα έναρξης 21.00, www.theatroaloni.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου