ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η μουσική συναντά τη φύση στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

η-μουσική-συναντά-τη-φύση-στον-αγιο-γεώ-767909

Αυγουστιάτικες μελωδικές βραδιές στο φετινό φεστιβάλ στο θέατρο Αλώνι

Τρεις εξαιρετικές βραδιές περιλαμβάνει το φεστιβάλ Αλώνι 2020, που φιλοξενείται στο θέατρο Αλώνι, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του κοινού και των καλλιτεχνών και πρόγραμμα τροποποιημένο σύμφωνα με την πρωτοφανή κατάσταση φέτος. Αρχικά, φιλοξενεί τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα χαρίσουν στο κοινό μια αξέχαστη βραδιά στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον θεσμού Piano στο Αλώνι στις 7 και 8 Αυγούστου.

Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε έναν πολύ σημαντικό θεσμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου, και επιπλέον την πανοραμική θέα στον πανέμορφο «νυχτερινό» Παγασητικό. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με σχεδόν κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου και πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ Piano στο Αλώνι, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, νεαρός σολίστ διακεκριμένος ήδη σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα ανοίξει το πρόγραμμα με επιλογές από έργα Tsaikovsky και Handel. Στη συνέχεια θα αναλάβει ο υπερβιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των Rubinstein, Debusy, Granados. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με την υπερβατική μεταγραφή του FranzLiszt πάνω σε θέματα από την όπερα «Ρομπέρτος ο διάβολος» του Giacomo Meyer beer. Στις 8 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται με ένα μοναδικό πρόγραμμα γιατί το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σπουδαίες προσωπικότητες του είδους, με κορυφαίο τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό Χρίστο Παπαγεωργίου και την Τζένια Μανουσάκη, δύο σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με έργα των Bach, Tsaikovskyκαι List.

Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου θα ενημερώνει με έξοχο διαλεκτικό τρόπο για τα σολιστικά κομμάτια -και όχι μόνον- όλων των ερμηνευτών του διημέρου..

Το πρόγραμμα του θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Αυγούστου με την Σαβίνα Γιανάτου, τον Κώστα Βόμβολο και τον Γιάννη Αλεξανδρή, τους «Primavera en Salonico». Με αφετηρία κομμάτια από τα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη κ.ά.) δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όσοι από τους θεατές επιθυμούν να έρθουν με μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου, θα απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το μουσικό κάλεσμα τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, γι’ αυτό το θέατρο Αλώνι συνεχίζει να υπηρετεί την αφοσίωσή του στην τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία του διοργανωτή Γιώργου Τριανταφύλλου είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις στον χώρο του θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά. Αλλος ένας λόγος για να περιμένουν με ανυπομονησία την καλλιτεχνική σεζόν του θεάτρου Αλώνι.

Θέατρο Αλώνι

Αγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο

Πληροφορίες, κρατήσεις, προπώληση

6973339142,

2428094211,

www.theatroaloni.gr.

Ωρα άφιξης 20.00, ώρα έναρξης 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου