ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεάματα για όλους στην Εξωραϊστική

θεάματα-για-όλους-στην-εξωραϊστική-2913

Θεάματα για όλους, μικρούς και μεγάλους, απόψε στον θερινό κινηματογράφο του Βόλου Εξωραϊστική, με την παιδική θεατρική παράσταση «Η μικρή γοργόνα» και την προβολή της ταινίας μυστηρίου «Στα μαχαίρια».

«Η μικρή γοργόνα» ανεβαίνει στις 19.30 και αποτελεί θεατρική απόδοση ενός από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Το θέατρο «Δελφινάκι» από την αρχή της διαδρομής του, πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών, που μεγάλωσαν τόσες γενιές, είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Το έργο ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.

Κλασικό παραμύθι για παιδιά, που με τη δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο τον σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων, που γεννά ένα παραμύθι.

«Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας» υπογραμμίζουν οι συντελεστές. Τα σκηνικά και τη σκηνογραφία επιμελήθηκε η Μαρίνα Κουγκάι, τα κοστούμια η Εφη Φωκά, μουσική επιλογή Γιώργος Ζελίνης, χορογραφίες Ζωή Γρηγοριάδου, σκηνοθεσία Γεώργιος Γρηγοριάδης. Παίζουν οι ηθοποιοί Βασιλική Βλασοπούλου, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Κωστάρας, Γιάννης Σιγάλας, Γιώργος Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κοτζάσοβα και ο Πάτρικ Τοχουμίδης.

Απόψε προβάλλεται επίσης η ταινία «Στα μαχαίρια» στις 21.30 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική, γεμίζοντας με πινελιές μυστηρίου τη μεγάλη οθόνη. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Ράιαν Τζόνσον και παίζουν οι ηθοποιοί Τόνι Κολέτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Κρίστοφερ Πλάμερ και άλλοι.

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson αποτίει φόρο τιμής στην αυθεντία του μυστηρίου Agatha Christie, με φρέσκια σύγχρονη ταινία εγκλήματος και μυστηρίου, στην οποία όλοι είναι ύποπτοι. Οταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος, αλλά και ευγενής ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από τη δυσλειτουργική οικογένεια ώς το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Με all star cast είναι διασκεδαστική, έξυπνη και στιλάτη ταινία μυστηρίου, που εγγυάται ότι κανείς από τους θεατές δεν θα βρει τον ένοχο πριν το τέλος της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου