ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλίες με φόντο μνημεία στον Βόλο

συναυλίες-με-φόντο-μνημεία-στον-βόλο-63251

Καλοκαιρινές εμφανίσεις από την Εστουδιαντίνα στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και σε αρχαιολογικούς χώρους

Καλοκαίρι με 250 εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του αρχαίου θεάτρου της Δημητριάδας, προγραμματίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μεταξύ των σχημάτων που θα εμφανιστούν καταγράφεται η πολυβραβευμένη Εστουδιαντίνα, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου, εντάσσονται οι εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν σε αρχαία μνημεία ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί γνωριμίας του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά.

Με θεατρικό λόγο, μουσική, ποίηση, χορό, εκφάνσεις κάθε είδους της σύγχρονης τέχνης και καλλιτέχνες από ευρύτατο φάσμα θα πλημμυρίσουν το καλοκαίρι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη λίστα των εκδηλώσεων που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας προγραμματίζονται στις 21 Αυγούστου παράσταση με τις Βάκχες παραγωγή του ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και στις 31 Αυγούστου συναυλία με την Εστουδιαντίνα. Στο μεταξύ, αναμένεται να δοθούν προσεχώς οι σχετικές οδηγίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επιπροσθέτως, προγραμματίζεται η παράσταση «Ερως – Ηρως» στις 29 Αυγούστου στην Αγία Κυριακή Πορταριάς και είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη λίστα των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εστουδιαντίνα θα δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά 55 παραγωγές, 251 παρουσιάσεις, 111 αρχαιολογικοί χώροι και 38 περιφερειακές ενότητες είναι οι αριθμοί που συνθέτουν το φιλόδοξο σχέδιο που θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή 11 κρατικών πολιτιστικών φορέων, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Momus, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Λύκειο Ελληνίδων και οργανισμός ΝΕΟΝ.

Θεατρικές και χορευτικές, παραστάσεις, συναυλίες μουσικής κάθε είδους, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, κινηματογραφικές προβολές αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Νίκος Σκαλκώτας κ.ά., εντυπωσιακές εικαστικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν, πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο επιδιώκεται να γίνει μόνιμος θεσμός, θα απασχοληθούν συνολικά 750 καλλιτέχνες και 500 άτομα ως υποστηρικτικό προσωπικό. Οπως υπογράμμισε, μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατηύθυνε τους καλλιτεχνικούς διευθυντές προς την επιλογή εργαζόμενων από την ελεύθερη αγορά οι οποίοι και αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτήν την εποχή λόγω έλλειψης εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου