ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία κλασικής μουσικής

συναυλία-κλασικής-μουσικής-188132

Διοργανώνεται από τον Ροταριανό Ομιλο Βόλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 χρόνων δράσης

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 21.15 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 83 ετών λειτουργίας και δραστηριοποίησης με ποικίλες δράσεις στην πόλη του Βόλου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγια για «μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, για να ακούσουμε παραδοσιακές μουσικές, όπως αυτές ενέπνευσαν μεγάλους συνθέτες». Οι παριστάμενοι θα ταξιδέψουν από την Ισλανδία ώς το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, από την Τσεχία και τα Βαλκάνια ώς την πολυσυλλεκτική Μεσόγειο και από την Ιαπωνία ώς τους Ινδιάνους της Αμερικής, ακούγοντας έργα κλασικών, σύγχρονων, αλλά και ανώνυμων συνθετών.

«Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτση με τα χρώματά της θα συνυφάνει τα πολλά και συναρπαστικά πρόσωπα της μουσικής και του κόσμου μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στη μουσική βραδιά συμμετέχουν οι Μαρία – Ηλιάνα Κατσούρα σοπράνο, Θάνος Καρακάσης βαρύτονος, Ηλίας Σδούκος βιολί, βιόλα, Χριστόφορος Μιρόσνικοβ βιολοντσέλο, Πόπη Μαλαπάνη πιάνο και Δήμητρα Λαμπρέτσα εικαστικά, ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων και ξένων μουσουργών.

Ο Θάνος Καρακάσης γεννήθηκε στο Τορόντο Καναδά. Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και συνέχισε τις σπουδές του με τον διάσημο βαρύτονο Κώστα Πασχάλη. Εχει στο ενεργητικό του πλέον των 700 παραστάσεων, όπως και πληθώρα συναυλιών.

Η Μαρία Κατσούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Στη διάρκεια των μουσικών της σπουδών έλαβε τις υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και «Αλέξανδρος Ωνάσης», ενώ το 1996 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για ανερχόμενους καλλιτέχνες στην Μόσχα που διοργάνωσε η «Novaya Opera Theater». Πραγματοποιεί εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε ως σολίστ στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής, ενώ έχει επανειλημμένα εμφανιστεί σε συναυλίες και κοντσέρτα σε Ελλάδα και Ευρώπη (Μόσχα, Ρώμη, Παρίσι, Πράγα).

Η Δήμητρα Λαμπρέτσα, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθηνών (Τμήμα Γραφιστικής), καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός – εμψυχώτρια, γεννήθηκε στα Γρεβενά και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εχει εργαστεί ως σκηνογράφος, ζωγράφος και καλλιτεχνική υπεύθυνη σε κινηματογραφικές παραγωγές και θεατρικές σκηνές (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Λυρική Σκηνή, κ.ά). Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε παρουσιάσεις με εικαστικά-μουσικά δρώμενα, εμπνευσμένα από το εικαστικό της έργο.

Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του Εσσεν από όπου αποφοίτησε το 2005. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κορυφαία καλλιτεχνικά ονόματα και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Aπό το Σεπτέμβρη του 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ο Χριστόφορος Μιρόσνικοβ, πολυβραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς καλλιτέχνης, διακεκριμένος και με τον τίτλο ECHO «Rising Star» 2004, έχει εμφανιστεί σε φημισμένες αίθουσες. Εχοντας ξεχωρίσει για «την μουσική του ευαισθησία και τη δεξιοτεχνία του», ο Χριστόφορος Μιρόσνικοβ έδωσε συναυλίες ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική καθώς και σε ασιατικές χώρες. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους.

Ο Ηλίας Σδούκος, ελληνοτσεχικής καταγωγής ξεκίνησε τις μουσικές του στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο, όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στη Γερμανική Μουσική Ακαδημία του ESSEN. Εχει εμφανιστεί στη Γερμανία, Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα- Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα, Νότιο Κορέα, Τσεχία, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Διετέλεσε, Α’ Κορυφαίος σε μεγάλες ορχήστρες, από το 2001 κατέχει τη θέση του Α΄ κορυφαίου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι καθηγητής βιόλας στα ωδεία Μουσικοί Ορίζοντες, Ωδείο Αθηνών και στο Ορφείο Ωδείο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, φοιτητικό – μαθητικό 5 ευρώ. Κάρτες διατίθενται στα παρακάτω σημεία: Ζάντζος Ανθ. Γαζή 141, Νεμπής έπιπλα Δημητριάδος 129, Οντόπουλος καλλυντικά Κ. Καρτάλη 73, Σοφιάδης Κ. Καρτάλη 63, Π. Μαρέδης λογιστικό γραφείο 28ης Οκτωβρίου 15Δ, Στέλιαρος φωτογραφείο Ιωλκού 43, Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη 28ης Οκτωβρίου 118Α. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου