ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πηγή έμπνευσης η Ιλιάδα

πηγή-έμπνευσης-η-ιλιάδα-219049

Εκδήλωση διοργανώνεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Πορφυρογένειο Αγριάς

Το «Εντευκτήριο Εξαιρετικών Συναισθημάτων και Τεχνών» της καλλιτεχνικής ομάδας των Αντώνη Δ. Αντωνίου ποιητή και Δημήτρη Δακτυλά σκηνοθέτη – ηθοποιού, παρουσιάζει την πρώτη από μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων οι οποίες αποτελούν μελέτη, σπουδή κι επεξεργασία στο κορυφαίο παγκοσμίως πνευματικό – λογοτεχνικό δημιούργημα, την Ιλιάδα του Ομήρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εναρκτήρια δράση του «Εντευκτηρίου» περιλαμβάνει διεισδυτική και πρωτότυπη ομιλία του συγγραφέα – ερευνητή Δημητρίου Σιάτρα, η οποία αποτελεί μια «λοξή» ματιά σε θεμελιώδη κι αδιερεύνητη ομηρικά ζητήματα κι έχει τίτλο «Δέκα μαθήματα απ’ τον Ομηρο».

Μετά το τέλος της διάλεξης και στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών που ο συγγραφέας Σιάτρας επισημαίνει και σε μια παράλληλη συνομιλία με το ομηρικό κείμενο η θεατρική ομάδα του σκηνοθέτη Δημήτρη Δακτυλά και ο ίδιος θα αποδώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα από την Ιλιάδα σε απόδοση της ιστορικής μεταφραστικής συνεργασίας Νίκου Καζαντζάκη – Ι.Θ. Κακριδή.

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Ιδρύματος Αγριάς σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας, το Γενικό Λύκειο Αγριάς και το τοπικό τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου