ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο παπουτσωμένος γάτος» στον Βόλο

ο-παπουτσωμένος-γάτος-στον-βόλο-220725

Το αγαπημένο παραμύθι παρουσιάζεται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο «Αχίλλειον»

Το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Ο παπουτσωμένος γάτος» παρουσιάζεται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, 12:00 μ. και 5:30 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» του Βόλου από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου.

Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περό το 1812. Ο πιο παιχνιδιάρης γάτος όλων των παραμυθιών ξεκινά με μια φαινομενικά αδικία. Φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στους πρώτο και δεύτερο γιούς του ό,τι έχει και στον τρίτο τσουβάλι με γάτο, που δεν είναι κοινός γάτος, γιατί μιλά σαν άνθρωπος, φορά μπότες και πάνω απ’ όλα είναι έξυπνος.

Ετσι θα βοηθήσει τον μικρό γιό στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει κόμη, να του δώσει το παλάτι του γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του πριγκίπισσα.

Τέλος, το έργο είναι συνάμα και διδακτικό, γιατί μιλά για το πώς δημιουργείται και χτίζεται φιλία από τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης.

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης, ενώ η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδι, που έγραψε η Ελένη Καρβέλη, σε στοίχους της Κατερίνας Αναστασίου.

Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της Πασχαλιάς Ζαπάλτα, ενώ την παράσταση έντυσε με υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Σαμαράς, Κατερίνα Οικονομίδη, Πέτρος Γρύλλος, Σάββας Γραμματικός, Ελενα Αθανασοπούλου.

Τη μοναδική παράσταση, που περιλαμβάνει μουσική, χορό, τραγούδι και θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 8 ευρώ στην προπώληση και στο ταμείο 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδης και στο βιβλιοπωλείο «Γράμματα» στη Νέα Ιωνία. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973056635.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου