ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανθίζει και φέτος ο «Χειμωνανθός»

ανθίζει-και-φέτος-ο-χειμωνανθός-222314

Αρχίζει ο 6ος κύκλος μουσικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες

Αρχίζει ο έκτος κύκλος μουσικών δραστηριοτήτων «Χειμωνανθός», που θα διαρκέσει από 1η Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου. Ο «Χειμωνανθός» είναι ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

«Το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό που ακολουθεί τον «Χειμωνανθό» όλα αυτά τα χρόνια θέτει στη βάση του έργου μας την ευθύνη απέναντί του και του δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε το έργο μας σε μία προσπάθεια να προβάλλουμε τον τόπο μας, να αναδείξουμε νέους μουσικούς και καλλιτέχνες μέσα από τον χώρο του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο, αλλά και να εξυψώσουμε τη μουσική παιδεία. Δύναμή μας, όπως έχουμε πει, είναι η λαχτάρα των παιδιών για γνώση, γι’ αυτό και το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου θέλει να σηκώσει τον πήχη της γνώσης ακόμη πιο ψηλά» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος.

Η επίσημη έναρξη του «Χειμωνανθού» VΙ θα πραγματοποιηθεί με δύο συναυλίες μουσικής δωματίου το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 20:30 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου η συναυλία θα διοργανωθεί με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκέτε Θεσσαλονίκης και η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε στο βιολί, ο Benedict Kloeckner στο τσέλο και ο Ούβε Μάτσκε στο πιάνο θα παρουσιάσουν ειδικό αφιέρωμα στο έτος Beethoven.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 19.30 το μουσικό σύνολο «Vernissage Chamber Ensemble», που αποτελείται από τους Dmitry Gudimov βιολοντσέλο και Ελένη Κουτή πιάνο, θα παρουσιάσει και πάλι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερση Σαράτση» του Δ.Ω.Β. project αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη. Ο τίτλος του «Πάμε Σινεμά! Cine – Recital», που το βιολοντσέλο και το πιάνο θα ενώσουν τις φωνές τους, ερμηνεύοντας μελωδίες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Μουσική και εικόνα δημιουργούν ένα κινηματογραφικό παζλ. Ο Νεοκλής Νικολαΐδης έχει κάνει την παρουσίαση και την επιμέλεια του βίντεο, ενώ ο Νίκος Εξαρχος τη μουσική προσαρμογή. Οι δύο συναυλίες θα έχουν συμβολική τιμή εισόδου 2 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου