ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την πίτα τους κόβουν οι Φίλοι του Μουσείου Βόλου

την-πίτα-τους-κόβουν-οι-φίλοι-του-μουσε-224058

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Ξενία Βόλου, παρουσία των μελών και φίλων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» και η Τζένη Χατζηδήμου στη φωνή με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Στο δραστήριο σωματείο, που γιορτάζει φέτος τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού.

Επιβράβευση και ταυτόχρονα αναγνώριση των προσπαθειών του Σωματείου «Φίλοι του Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» αποτελεί το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο που απέσπασε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Το βραβείο ECTN απονέμεται σε φορείς και συλλόγους που δίνουν δυναμικό «παρών» στο πεδίο της ανάδειξης του πολιτιστικού τουρισμού και ανέπτυξαν ανάλογη δραστηριότητα κατά το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς 2018.

Το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου» αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του έργου του Μουσείου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Από την ίδρυσή του το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου συμπορεύεται με την ιστορία της πόλης, υπηρετώντας τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, προωθώντας την έρευνα, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση στις νέες γενιές, πάντα σε διάλογο με την κοινωνία, σημαντική προστιθέμενη αξία στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Oι «Φίλοι του Μουσείου» έχουν αναπτύξει αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, διοργανώνοντας συνέδρια, διαλέξεις, αρχαιολογικούς περιπάτους, ξεναγήσεις στο Μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, πραγματοποιώντας πρότυπα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς της πόλης, ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική Ενωση Συλλόγων Γονέων, πετυχαίνοντας να γίνεται η επίσκεψη στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους ευχάριστη βιωματική διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου