ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικαστική συνομιλία δημιουργών στον Δίαυλο

εικαστική-συνομιλία-δημιουργών-στον-271761

Εγκαινιάζεται η έκθεση κεραμικής των Βαγγέλη Πατσέα και Χρήστου Γιαννακόπουλου στον Δίαυλο

Εκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου εγκαινιάζεται απόψε Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου, από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Οι δύο αξιόλογοι κεραμίστες αποφάσισαν να συναντηθούν καλλιτεχνικά και να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φίλους της κεραμικής να επισκεφτούν την έκθεση, για να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας, που περνά μέσα από τον πηλό, συνδυάζοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, χώμα, νερό, αέρα και φωτιά.

Ο Βαγγέλης Πατσέας αναφέρει: «Το παιδί, που μπορεί να κρύβεις μέσα σου, συχνά σου καθορίζει τη ζωή. Ενα μαγικό καρουσέλ θαρρείς πως στροβιλίζεται γύρω μου. Μαριονετίστες κινούν τα νήματα, θαυματοποιοί έτοιμοι να σε ξελογιάσουν, αναχωρητές ταξιδεύουν άγνωστο για πού, ναύτες, ψαράδες και καπεταναίοι αφηγούνται τις ιστορίες τους, μάγειρες και σερβιτόροι, καλλιτέχνες του δρόμου, γκραφιτάδες, αντρικές και γυναικείες φιγούρες, άλλοτε απόμακρες και άλλοτε τόσο οικείες. Τους φωνάζω, γελώ, θυμώνω, πονώ, αγαπώ, ζω».

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος αναφέρει για τη δουλειά του: «Φέτος συμπληρώνω 20 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη της κεραμικής. Είκοσι χρόνια μαχών με το υλικό, τη φόρμα και το χρώμα. Οντας ανήσυχο πνεύμα, ασχολούμαι με πάθος για τη μετατροπή του εύπλαστου, εφήμερου και άμορφου πηλού σε ακατάβλητο στον χρόνο κεραμικό έργο. Χώμα και νερό πλάθονται, φωτιά και αέρας φουντώνουν, με την πνοή μου να δημιουργεί, χορεύοντας σαν όνειρο, στο κύμα. Δημιουργώ έργα κεραμικά. Καράβια που πλέουν σε φουρτούνες, που αράζουν σε ήρεμα λιμάνια, λερά ή καθάρια, άλλα με κουπιά, άλλα με πανιά, σύγχρονα και αλλοτινά. Υαλώματα που ζυγίζονται, σμίγουν στο κεραμικό, πλάθονται από τη φωτιά, συγκρούονται, άλλοτε μονοιάζουν, άλλοτε χωρίζουν, αλλά πάντα στολίζουν με την ιστορία τους ανεξίτηλα έναν μυστικό κήπο, ένα μικρό δοχείο, κούπα, πίνακα και σβούρες που γυρνούν, γυρνούν στο άπειρο».

Η έκθεση, που εντάσσεται στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 και Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 20.00. Πληροφορίες Δίαυλος, Σκενδεράνη 11, στα τηλέφωνα 2421025363, 2421033692.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου