ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή στο Μεταξουργείο

προβολή-στο-μεταξουργείο-287385

Η ταινία «Κωδικός Κολιμπρί» προβάλλεται απόψε στους σινεφίλ

Με την ταινία «Κωδικός Κολιμπρί», σε σκηνοθεσία Κιμ Ενγκογιέν, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί απόψε Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το φιλμ του Κιμ Ενγκογιέν σκανάρει την αρνητική πλευρά του αμερικανικού ονείρου και εμμένει στη ματαιότητα της απόκτησης όλο και περισσότερων χρημάτων, όταν τελικά η ζωή είναι αλλού.

Ο Βίνσεντ και ο Αντον είναι δύο Νεοϋρκέζοι ξάδελφοι και παίχτες υψηλού ρίσκου στο High – Frequency Trading, που το κέρδος στο χρηματιστήριο βγαίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Στόχος τους είναι να φτιάξουν οπτική ίνα από το Kansas μέχρι το New Jersey, που θα αποφέρει εκατομμύρια κέρδη. Κόντρα σε εκείνους, η πρώην εργοδότριά τους, πανίσχυρη και αυταρχική, κάνει τα πάντα για να τους χρησιμοποιήσει.

Το φιλμ είναι στην ουσία παρουσίαση των σύγχρονων μορφών υλιστικής ζωής, με τους γρήγορους, αγχωτικούς ρυθμούς να κυριαρχούν, ενώ η δίψα του ανθρώπου για γρήγορο και άκρατο πλουτισμό ως μόνο στόχο τίθεται στο επίκεντρο, με τους δύο ηθοποιούς να επιδίδονται σε πανέξυπνες ερμηνείες, που ζωντανεύουν με τον καλύτερο τρόπο τους δύο ήρωες, σε ελαφρύ και χιουμοριστικό feeling, άκρως ταιριαστό με το κλίμα του φιλμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου