ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής

ομαδική-έκθεση-ζωγραφικής-288237

Εργα του Γεωργίου Π. Μποζά και συνεργατών του στην αίθουσα τέχνης Ηλίου Μέλαθρον

Εκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Π. Μποζά και συνεργατών του εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης Ηλίου Μέλαθρον, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ιδρύματος Δεληγεώργη.

Η ομαδική έκθεση παρουσιάζει ευρύ φάσμα δημιουργιών, από ακαδημαϊκό σχέδιο προτομών μέχρι τοπία των Κυκλάδων και από φαγιούμ μέχρι και αγιογραφία. Στο ταξίδι για τις εμπνεύσεις των καλλιτεχνών χρησιμοποιούνται υλικά της καθημερινότητας, χρώματα, ποικίλες υφές και διάφορες τεχνοτροπίες, που αποκτούν εικαστική μορφή, ακροβατώντας μεταξύ κλασικής και αφαιρετικής προσέγγισης.

Αρωγός στο καλλιτεχνικό εγχείρημα ο πρόεδρος του ιδρύματος Νικόλαος Δεληγεώργης, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και κατάρτιση στην τέχνη και με περίσσεια αγάπη στηρίζει τους δημιουργούς.

Ο Γεώργιος Π. Μποζάς είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δίδασκε επί σειρά ετών αγιογραφία, ζωγραφική και σχέδιο στο Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Εχοντας βρεθεί πλάι σε καταξιωμένους καθηγητές (Κεσσανλής, Βασιλειάδης, Ξυνόπουλος), ζωγράφους και αγιογράφους (Βλαχόπουλος, αφοί Λέπουρα), έχει διανύσει πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή. Εργα του συναντώνται σε ιερούς ναούς, βιβλία και λευκώματα από διάφορες εκθέσεις, στις οποίες λαμβάνει μέρος.

Ο Βάιος Κουτσουμπάνης είναι απόφοιτος του κέντρου επιμορφώσεως βυζαντινής αγιογραφίας Ι. Μ. Πειραιώς, της ΕΠΑ.Σ. Σιβιτανιδείου Σχολής του τμήματος Ψηφιδογραφίας – Υαλογραφίας, τελειόφοιτος του τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου, με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Ασχολείται ενεργά με την εικαστική τέχνη και πειραματίζεται αυτόν τον καιρό σε νέες μορφές έργων χρηστικής λειτουργικότητας.

Ο Γεώργιος Καραγιάννης είναι φοιτητής της σχολής αγιογραφίας Ι.Μ. Πειραιώς, απόφοιτος δημόσιου ΙΕΚ Κορυδαλλού τμήματος αγιογραφίας με συμμετοχή σε ομαδική έκθεση αγιογραφίας, Πολιτιστικό Κέντρο Κορυδαλλού Μελίνα Μερκούρη. Κομβική για την καλλιτεχνική του σκέψη η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» με θέμα «Ρωσική εικονογραφία» με επιστέγασμα την έκθεση έργων του στη Βιέννη.

Η Ελένη Μαυροπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, απόφοιτη του κέντρου επιμορφώσεως βυζαντινής αγιογραφίας Ι.Μ. Πειραιώς, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Π.Μ.Σ. Κοινωνία της Πληροφορίας, Μέσα και Τεχνολογία του Ε.Μ.ΠΟ. Παντείου Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε με τη διοργάνωση και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιμορφώθηκε με πληθώρα σεμιναρίων και προγραμμάτων στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και τη βυζαντινή αγιογραφία. Καλλιτεχνικά εκφράζεται με τον λόγο της ποίησης και τη ζωγραφική με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις.

Η Ματίνα Σιώκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Ασπρόπυργο. Είναι πτυχιούχος Οικιακής Οικονομίας και Σχολής Σχεδιαστών Εσωτερικών Χώρων. Εχει κάνει μαθήματα αγιογραφίας, εγκαυστικής, ζωγραφικής και άλλων τεχνικών. Μαθήτευσε δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους, αγιογραφία με την Αλεξάνδρα Τσίγκου, τον Σταύρο Τσακίδη και τη Νίνα Μπατσιασβίλη, εγκαυστική με τον Κωνσταντίνο Βερούτη και ζωγραφική με τη Ρούλα Ακαλέστου. Εχει ολοκληρώσει πιστοποιημένο κύκλο σεμιναρίων στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας με καθηγητή τον Τσακίδη Σταύρο και τον Βλάσσα Γρηγόριο και επίσης το πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου Πειραιά Τέχνη και Θεολογία με καθηγητή τον Γ.Π. Μποζά. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και μια ατομική. Εργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο Χατζηπατέρειο Ιδρυμα, στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Κατάθεση ψυχής για την τέχνη της ζωγραφικής.

Η Φιλοθέη Δημητροπούλου, με σπουδές στη μικροβιολογία και τη βυζαντινή αγιογραφία, ασχολείται με την εικονογραφική τέχνη, συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις και δημιουργεί από μικρή ηλικία καλλιτεχνικά έργα.

Ο Στάθης Ευσταθόπουλος είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος Νομικής Αθηνών. Με καλλιτεχνικές ανησυχίες από νεαρή ηλικία, περνά δημιουργικά τον χρόνο του πλέον αποτυπώνοντας σε καμβά αγαπημένους προορισμούς, καλοκαιρινά τοπία με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια.

Ο Δημήτρης Ευσταθόπουλος είναι πτυχιούχος Ανώτερης Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθηνών. Ασχολείται με την αρχιτεκτονική έχοντας καταρτίσει σημαντικό κατάλογο μελετών ανακαίνισης, εσωτερικών διαρρυθμίσεων κατοικιών, επαγγελματικών χώρων κ.λπ. από μικρή έως μεγάλη κλίμακα. Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, με τον ίδιο παιδικό ζήλο και δίπλα στον ίδιο δάσκαλο Γεώργιο Μποζά. Εχει ασχοληθεί στο παρελθόν με εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, δημιουργία μακετών για διάφορους σκοπούς, λογότυπα, διαφημιστικές καταχωρήσεις. Είναι η πρώτη συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής.

ΙΝFΟ. H αίθουσα τέχνης Ηλίου Μέλαθρον βρίσκεται στη διεύθυνση Γκλαβάνη 37, Βόλος, 1ος όροφος. Η έκθεση διαρκεί έως 6 Δεκεμβρίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά 7.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου