ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επική πρεμιέρα όπερας στο «Αχίλλειον»

επική-πρεμιέρα-όπερας-στο-αχίλλειον-294323

Το αριστούργημα του κορυφαίου Philip Glass «Ακενάτον» απόψε στο «Αχίλλειον»

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, με το νέο, πρωτοποριακό αριστούργημα του κορυφαίου Philip Glass, θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» απόψε Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 19.55, σε απευθείας σύνδεση με τη Μετροπόλιταν Νέας Υόρκης.

Παραδοσιακά η Met επιφυλάσσει πρωτοποριακή παραγωγή κάθε Νοέμβριο, σε κάθε σεζόν της. Ο βραβευμένος Phelim Mc Dermott, γνωστός μεταξύ άλλων από την προηγούμενη συνεργασία του στην τεράστια επιτυχία «Σατιαγκράχα» του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με τη νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο νέος κόντρα τενόρος Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ, που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη. Στο ντεμπούτο της στη Met η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάι, τη μητέρα του Φαραώ.

Η υπερπαραγωγή «Ακενάτον» της Met περιλαμβάνει φαραωνικά σκηνικά και κοστούμια, πάντα με την ιδιαίτερη ματιά του Philip Glass, στην οποία δίνει ιδιαίτερη νότα η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με τη μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met Karen Kamensek.

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 31 λεπτά και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου