ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντανεύουν οι μπουάτ

ζωντανεύουν-οι-μπουάτ-295619

Βραδιά με πιάνο και τραγούδι από τον Σπύρο Ποδάρα στο Filippou Café Classique.

Νοσταλγική αναδρομή στις αξέχαστες εποχές των μπουάτ είναι η μουσική βραδιά με τον Σπύρο Ποδάρα, που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου μετά τις 9.30 το βράδυ στο Filippou Café Classique, στον Βόλο.

Ο Βολιώτης, που έγραψε τη δική του μουσική ιστορία, παίζει πιάνο και τραγουδά σε βραδιά μελωδική και ατμοσφαιρική ταυτόχρονα, που θα θυμίσει τις παλιές εποχές των μπουάτ, όταν όλα ήταν διαφορετικά.

Έχοντας ως αφετηρία την εμφάνισή του στην μπουάτ «Μεταξύ μας» στην παραλία με πρώτο συνεργάτη και πρώτη γνωριμία με τον Γιάννη Αργύρη από τις «Εσπερίδες», τη Λήδα και τον νεαρό τότε Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κατοπινό συνεργάτη και επιστήθιο φίλο του, ο Σπύρος Ποδάρας θα περιηγηθεί νοερά σε εποχές που σημάδεψαν την προσωπική του διαδρομή. Ξεχωριστή θέση στις μουσικές αναμνήσεις του παρελθόντος κατέχουν επίσης η πρώτη συνεργασία με τον επιστήθιο φίλο του Χρήστο Τόλιο στο θρυλικό «Folk seventeen» που άφησε εποχή.

Στη διάρκεια της μουσικής του διαδρομής στις μπουάτ συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα, όπως οι Λάκης Παππάς, Γιώργος Ζωγράφος, Πόπη Αστεριάδη και πολλοί ακόμη.

Η σκέψη για τη συγκεκριμένη βραδιά γεννήθηκε αυθόρμητα, βλέποντας το πιάνο που κοσμεί τον χώρο του καφέ σε περίοπτη θέση κι όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «κοιτώντας το πιάνο θέλησα να θυμηθώ εκείνα τα χρόνια. Στην πορεία κάναμε πολλές συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά η αγάπη μου για τις μπουάτ παραμένει» είπε.

Συντροφιά με ένα πιάνο, ο Σπύρος Ποδάρας θα ερμηνεύσει αξέχαστες δημιουργίες των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Σπανού, Σαββόπουλου, Ασιμου και πολλών ακόμη.

Οι εποχές των μπουάτ ήταν τελείως διαφορετικές κι όπως υπογραμμίζει ο γνωστός Βολιώτης μουσικός «ήταν μια εποχή που όλος ο κόσμος γινόταν μια παρέα στις μπουάτ». Πάντα θυμάται με αγάπη και νοσταλγία το παρελθόν, ανατρέχοντας με συγκίνηση σε «ωραίες παρέες, ωραίες γνωριμίες, ωραίους ανθρώπους» που έδωσαν το δικό τους στίγμα στη μουσική και υπόσχεται ότι το μουσικό έργο σε τρεις πράξεις, όπως χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη βραδιά, θα έχει συνέχεια.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου