ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολές στο «Αχίλλειον»

προβολές-στο-αχίλλειον-306876

Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο σε συνεργασία µε το Instituto Cervantes

Το 4o αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο διοργανώνεται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής κοινότητας, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και της Αριάδνης Φωτεινής Στέλλου MSc, καθηγήτριας ισπανικής φιλολογίας, τακτικής συνεργάτιδας του Instituto Cervantes και πρέσβειρας του Πανεπιστημίου Salamanca στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των κινηματογραφικών προβολών του φεστιβάλ θα προβληθούν δύο σημαντικές ταινίες του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 19.30.

Απόψε Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «No sé decir adiós» («Δεν ξέρω να λέω αντίο») του Lino Escalera. Η Κάρλα λαμβάνει απροσδόκητη κλήση από την αδελφή της Μπλάνκα. Ο πατέρας τους Χοσέ Λουίς (Juan Diego), με τον οποίο δεν έχει μιλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει περίπλοκη σχέση, βρίσκεται σε τελικό στάδιο από ασθένεια. Την ίδια μέρα, παίρνει πτήση για την Αλμερία και ταξιδεύει στη μικρή του πόλη για να τον συναντήσει, στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας, στο οποίο ζει η αδελφή της με την οικογένειά της. Παρ’ όλο που οι γιατροί τού δίνουν λίγους μήνες ζωής, η Κάρλα αρνείται να το αποδεχτεί και ενάντια στη γνώμη όλων αποφασίζει να τον μεταφέρει στη Βαρκελώνη για να τον θεραπεύσουν εκεί.

Αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Una pistola en cada mano» («Ενα πιστόλι σε κάθε χέρι»). Μέσα από έξι σπονδυλωτές ιστορίες και κόντρα στο στερεότυπο που θέλει τους άντρες να μην επικοινωνούν μεταξύ τους εκφράζοντας βαθύτερες σκέψεις, φόβους και προβληματισμούς, η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν κορυφαίοι ηθοποιοί του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου, παρουσιάζει άλλη άποψη με πολύ χιούμορ.

Το 4ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο υποστηρίζεται από το Instituto Cervantes, την Ισπανική Πρεσβεία, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου