ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποίηση με περιβαλλοντικά μηνύματα από την ομάδα Volos Poetry Slam

ποίηση-με-περιβαλλοντικά-μηνύματα-απ-321983

Εκδήλωση με ποίηση και μουσική διοργανώνεται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο καφέ 4 Εποχές, Σπυρίδη 77.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης, που ξεκίνησε από τη World Poetry Movementν, παγκόσμια οργάνωση ποιητών με έδρα τη Medellin της Κολομβίας, που εργάζεται ώστε να διασπείρει την ποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο και να συνεισφέρει στην προαγωγή της επικοινωνίας ανάμεσα στους ποιητές και τους ανθρώπους όπου Γης, βοηθώντας τον κόσμο να επιτύχει ειρήνη, δικαιοσύνη, αρμονία. Η παγκόσμια δράση περιλαμβάνει εκδηλώσεις ποίησης σε όλο τον κόσμο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με άξονα «Η ποίηση είναι ένα μονοπάτι για την ειρήνη».

Οπως διακηρύσσουν οι ποιητές: «Πρέπει να συνεχίσουμε με δράσεις, που φέρνουν πνευματική και πολιτιστική ανέλιξη, που αλλάζουν την ιστορία του κόσμου μέσα από μια ποιητική επανάσταση. Η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο χρειάζεται να γίνεται με συναίσθηση της ταπεινότητάς του απέναντι στη φύση, ως μέρος προς το όλον και όχι με αίσθηση υπεροχής. Αν βιώσει ο άνθρωπος την ειρήνη μέσα του, θα συμπεριφερθεί ειρηνικά στον συνάνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον, αφού όλοι είμαστε εταίροι και συμμέτοχοι στο ίδιο οικοσύστημα. Εμπρός λοιπόν να πραγματοποιήσουμε την προσωπική αλλαγή, ώστε συνειδητά να αλληλεπιδρούμε φιλικά με το περιβάλλον».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα μέλη της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Βεργετάκη, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Ελλη Σαμαλίδου, Ιωάννα Σούλιου, Αστέρης Σχοινάς, Χρύσα Τουρναβίτου, Ελενα Ψαραλίδου. Μουσική επιμέλεια, ηλεκτρικό πιάνο, τραγούδι Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου