ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κάτω από το δέντρο» στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

κάτω-από-το-δέντρο-στο-μεταξουργείο-323585

Με την ταινία «Κάτω από το δέντρο», σε σκηνοθεσία Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο «Αχίλλειον», με ώρα έναρξης 21.30.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σιγκούρδουρ Σιγκούρζονσον, Μπορστάιν Μπάχμαν.

Στα προάστια του Ρέικιαβικ, η κόντρα δύο οικογενειών, που διαμένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα οδηγήσει σε κωμικοτραγική και εξωφρενική κατάσταση.

Ξεκινώντας από το οικογενειακό δράμα τούτο το μικρό ισλανδικό διαμαντάκι έκπληξη βάζει μεθοδικά φωτιά σε πολυεπίπεδο ψυχολογικό θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που εισχωρεί βαθιά στις ανθρώπινες εμμονές και την αδυναμία μας να συνυπάρξουμε και να κοιτάξουμε κάτω από το δέρμα των καταστάσεων.

Κουρασμένος σύζυγος, που βλέπει στο λάπτοπ περιπτύξεις από το δικό του βιντεοσκοπημένο ερωτικό παρελθόν, μια σύζυγος που βασισμένη και στη δική της κόπωση τον εξορίζει άμεσα στο πυρ το εξώτερον, η οικογένεια του συζύγου που έχει χάσει τον έτερο γιο από αυτοκτονία, ο πατέρας που προσπαθεί να ζήσει στη θλίψη του, η μάνα που έχει τραυματιστεί ολέθρια κι αδυνατεί, οι διπλανοί ιδιοκτήτες που για κάποιον λόγο είναι απολύτως μισητοί στη μάνα και φυσικά ένα δέντρο που θα γίνει και ο πυροκροτητής του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η ολική απουσία πνευματικότητας στη σχέση μας με δομικές αλήθειες της ζωής οδηγεί σε μια εκρηκτική αναγωγή από το καθημερινό στο τρομακτικό. Το αγαπημένο θέμα της μυθοπλασίας της Βόρειας Ευρώπης, η αποσύνθεση των κοινωνικών δεσμών που κρύβεται πίσω από τους τοίχους των σπιτιών, αναδεικνύεται μέσα από μια περίτεχνη πολυφωνική σύνθεση που ανακαλύπτει την αρμονία μέσα στο χάος. Το «Κάτω από το δέντρο» αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για τα Οσκαρ του 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου