ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει η αυλαία των φετινών προβολών του Cine Doc Βόλου

ανοίγει-η-αυλαία-των-φετινών-προβολών-358090

Το ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Σιαδήμα «Ματαρόα. Το ταξίδι συνεχίζεται…» θα προβληθεί στην πρεμιέρα του Cine Doc Βόλου για την περίοδο 2019 – 2020 απόψε Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σηματοδοτώντας την αρχή μιας δυναμικής κινηματογραφικής σεζόν με βραβευμένα ντοκιμαντέρ, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσουν συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ και δεξίωση.

Τον Δεκέμβριο του 1945 και ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας 150 φοιτητές επιβιβάζονται στο πλοίο Ματαρόα, με τελικό προορισμό το Παρίσι. Ανάμεσά τους είναι οι εκπρόσωποι μια γενιάς, που θα σφραγίσει τη μεταπολεμική Ευρώπη, όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Κώστας Αξελός και ο Νίκος Σβορώνος. Η ιστορία του Ματαρόα και η δύναμη των πρωταγωνιστών της να μετατρέψουν την ξενιτιά σε πηγή προσωπικής ελευθερίας και δημιουργίας εξακολουθούν να εμπνέει μέχρι σήμερα.

Η ταινία θα προβληθεί στα ελληνικά. Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και το φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια για την κάθε προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων έντεκα, εμπορικό κέντρο Nakos Center, ώρες εμπορικών καταστημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του Cine Doc Βόλου στο Facebook και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου