ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα κινηματογραφικών προβολών

πρεμιέρα-κινηματογραφικών-προβολών-359580

Με την ταινία «Το μυστικό της Πέτρα» σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες ξεκινούν απόψε Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, για 37η συνεχή χρονιά, οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Ολα αυτά τα χρόνια η παρουσία της κινηματογραφικής κοινότητας είναι συνεχής και αδιάλειπτη, με ένα πρόγραμμα που ξεκινά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγει στα τέλη Μαΐου.

Η ταινία θα προβληθεί απόψε Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία έναρξη 21.30 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο «Αχίλλειον» στις 21.30.

Στην εναρκτήρια ταινία του φετινού κύκλου προβολών, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, γυναίκα αναζητά τα ίχνη του πατέρα της, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, προσεγγίζοντας διάσημο καλλιτέχνη, που είναι σίγουρη ότι γνωρίζει την αλήθεια.

Οικογενειακό μυστήριο και παραβολή για το κακό, τις σκιές του παρελθόντος, τη συγχώρεση και την πορεία εμπρός, χωρούν δίχως τίποτα να στριμώχνεται σε αυτή την αληθινά φιλόδοξη ταινία.

Χωρισμένο σε κεφάλαια και εξίσου πυκνό με ένα σπουδαίο βιβλίο της κλασικής λογοτεχνίας ή μια αρχαία ελληνική τραγωδία αν προτιμάτε, η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη της «Μοναξιάς» είναι δίχως αμφιβολία η πιο φιλόδοξη, μεγαλόπρεπη και πιθανότατα ικανοποιητική για ένα κοινό πέρα από τον κύκλο των θαυμαστών του μέχρι τώρα έργου του.

Η ιστορία του, τοποθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της σε σαγηνευτικά όμορφη φύση στην επαρχία της Ιβηρικής Χερσονήσου και σε εξίσου φωτογενές σπίτι, βρίσκει την κεντρική ηρωίδα του Πέτρα να φτάνει εκεί προκειμένου να μαθητεύσει για λίγο καιρό δίπλα στον ηλικιωμένο διάσημο καλλιτέχνη Χάουμε.

Η γυναίκα του Μαρίσα την προετοιμάζει ότι δεν πρόκειται να μάθει τίποτα εκτός από το πώς να βγάλει χρήματα, ο γιος του Λούκας ξεκαθαρίζει ότι ο πατέρας του είναι ένας σκληρός και διεστραμμένος άντρας, ακόμη κι ο βοηθός του και επιστάτης του κτήματος την προειδοποιεί πως τίποτα καλό δεν θα πάρει από αυτό το μέρος.

Ομως η Πέτρα έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο να προσεγγίσει τον Χάουμε και αυτός δεν είναι άλλος από τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον πατέρα της, που δεν γνώρισε ποτέ και την ταυτότητα του οποίου η μητέρα της δεν της αποκάλυψε ποτέ μέχρι τον θάνατό της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου