ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερες εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

διήμερες-εκδηλώσεις-από-την-εφορεία-α-360924

Στον γιορτασμό της ευρωπαϊκής μέρας συντήρησης συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με δράση, η οποία περιλαμβάνει εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτό εργαστήριο συντήρησης» και διοργανώνεται την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 10.00 π.μ. έως 14.00 στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας, Αθανασάκη 1. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το ειδικευμένο στη συντήρηση προσωπικό και το κοινό θα έρθει σε άμεση επαφή με το αντικείμενο της συντήρησης, ώστε να κατανοήσει και να εκτιμήσει το έργο που εκτελείται, τα μέσα που χρησιμοποιούνται και τις διαδικασίες για τη διατήρηση του πολιτιστικού αγαθού. Θα απαντηθούν ερωτήματα και θα συζητηθούν σχετικά θέματα.

Η ευρωπαϊκή ημέρα συντήρησης αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή και να παρακολουθήσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Στην Ελλάδα η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχ/των και Εργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επίσημος εκπρόσωπος της ECCO χώρα μας και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συνεργάστηκαν για τον συντονισμό των γιορτασμών. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διαφύλαξη και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να κλείσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ονομαστικά θέση για την ώρα προτίμησης, με το τμήμα συντήρησης της Εφορείας, τηλ. 2421076278, εσωτ. 125.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 5 άτομα και η ξενάγηση της κάθε ομάδας θα έχει διάρκεια μία ώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου