ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα κινηματογραφικών προβολών σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

πρεμιέρα-κινηματογραφικών-προβολών-364227

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

Ξεκινούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για 37η συνεχή χρονιά οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι προβολές ξεκίνησαν το 1983 από τον Δήμο Ν. Ιωνίας με την πρωτοβουλία μίας μικρής ομάδας κινηματογραφόφιλων της πόλης μας στον χώρο που συστεγαζόταν τότε το ΚΑΠΗ του Δήμου. Την περίοδο 1986 – 1987 μεταφέρονται στον κινηματογράφο Λυρικό, ο οποίος στη συνέχεια μετατράπηκε σε σούπερ μάρκετ ακολουθώντας την τύχη των περισσοτέρων αιθουσών της χώρας. Τότε συστήνεται και ο σύλλογος Κινηματογραφική Κοινότητα, που αναλαμβάνει την όλη ευθύνη και επιμέλεια. Στη συνέχεια οι προβολές επιστρέφουν στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας και από το 1988 και μετά βρίσκουν κατά καιρούς στέγη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας, στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Ιωνία» και τέλος στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου.

Ολα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Κινηματογραφικές Κοινότητας είναι συνεχής και αδιάλειπτη με ένα πρόγραμμα που ξεκινά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγει στα τέλη του Μαΐου.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία και κάθε Δευτέρα στο Αχίλλειον στον Βόλο, με ώρα έναρξης 21.30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα προβολών

Ο κύκλος προβολών ανοίγει την Παρασκευή 27 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Το μυστικό της Πέτρα» σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες. Πρωταγωνιστούν Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ.

Γυναίκα αναζητά τα ίχνη του πατέρα της, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, προσεγγίζοντας διάσημο καλλιτέχνη που είναι σίγουρη ότι γνωρίζει την αλήθεια. Ενα οικογενειακό μυστήριο και μια παραβολή για το κακό, τις σκιές του παρελθόντος, την συγχώρεση και την πορεία εμπρός, χωρούν δίχως τίποτα να στριμώχνεται σε αυτή την αληθινά φιλόδοξη ταινία.

Παρασκευή 4 και Δευτέρα 7 Οκτωβρίου προβάλλεται η «Αμάντα» σεσκηνοθεσία Μίκαελ Χερς. Πρωταγωνιστούν Βενσάν Λακόστ, Ισόρ Μουλτριέρ, Στέισι Μάρτιν.

Νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι. Σύντομα, όμως, η ζωή του διακόπτεται βάναυσα από τον ξαφνικό χαμό της αδελφής του. Εκτός από το σοκ και τον πόνο, αναγκάζεται να διαχειριστεί και την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προβάλλεται η ταινία «Με διαβατήριο τη γοητεία» σε σκηνοθεσία Μιλάντ Αλαμί. Πρωταγωνιστούν Αρνταλάν Εσμαΐλι, Σόχο Ρεζανεχάντ, Λαρς Μπρίγκμαν.

Φοβούμενος την απέλαση από τη Δανία, 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του που λήγει σε λίγες ημέρες. Σύντομα όμως το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία.

Την Παρασκευή 18 και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου προβάλλεται η ταινία «Πολύ αργά για να πεθάνουν νέοι», σε σκηνοθεσία Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ. Πρωταγωνιστούν Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματσάντο, Μαγκνταλένα Τοτόρο.

H ιστορία της ενηλικίωσης δύο κοριτσιών και μαζί μιας ολόκληρης χώρας μέσα από μια υπαινικτική και πολυπρισματική ταινία που επιβεβαιώνει το ταλέντο της δημιουργού της ως μιας από τις σημαντικότερες σκηνοθέτιδες της Λατινικής Αμερικής.

Την Παρασκευή 25 και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου προβάλλεται «Το πραξικόπημα» σε σκηνοθεσία Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν. Πρωταγωνιστούν Αλί Σεκινέρ Αλίσι, Ταχράν Καραγκόζ, Μουράτ Κιλίς.

22 Μαΐου 1963. Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μια ομάδα αξιωματικών του στρατού σχεδιάζει πραξικόπημα στην Αγκυρα ώστε να ανατρέψει την υπάρχουσα κυβέρνηση.

Συναρπαστικό δίμηνο

Την Παρασκευή 1 και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου σειρά έχει η ταινία «Κάτω από το δέντρο» σε σκηνοθεσία Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον. Πρωταγωνιστούν Σιγκούρδουρ Σιγκούρζονσον, Μπορστάιν Μπάχμαν.

Στα προάστια του Ρέικιαβικ, η κόντρα δύο οικογενειών που μένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από ένα δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα οδηγήσει σε μια κωμικοτραγική και εξωφρενική κατάσταση.

Την Παρασκευή 8 και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Θέλημα Θεού» σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν. Πρωταγωνιστούν Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καραβακά.

Αργυρή Αρκτος στο Βερολίνο για ένα κοινωνικά επείγον, επικεντρωμένο στην αληθινή πληροφορία δράμα, το οποίο θίγει εύστοχα και διακριτικά θέματα πίστης, εμπιστοσύνης, συγχώρεσης και συλλογικής ευθύνης.

Την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη «Η Τζούλιετ γυμνή», σε σκηνοθεσία Τζέσι Πέρετς. Πρωταγωνιστούν Ρόουζ Μπερν, Ιθαν Χοκ, Κρις Ο’ Ντάουντ. Το ομότιτλο best – seller του Νικ Χόρνμπι ευτυχεί στα χέρια του Τζέσι Πέρεζ καθώς υπογράφει μια κομεντί με νόημα. Από το ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Nick Hornby που κυκλοφόρησε το 2009 βασίζεται αυτή η γλυκόπικρη ταινία.

Την Παρασκευή 22 και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία», σε σκηνοθεσία Ανταμ Μακ Κέι. Πρωταγωνιστούν Κρίστιαν Μπέιλ, Εϊμι Ανταμς, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ, Τάιλερ Πέρι.

Ασεβές, αποκαλυπτικό, κωμικοτραγικό, σατιρικό, αστείο, πανέξυπνο και εξαιρετικά παιγμένο πορτρέτο του Ντικ Τσένι, του πανίσχυρου αντιπροέδρου του μικρού Μπους, σερβιρισμένο μέσα από ένα αριστοτεχνικό τουρλού σε ύφος ψευδοντοκιμαντέρ…

Η βιτριολική αλήθεια για το «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» μέσα από μια ξεκαρδιστικά πικρή σάτιρα, στα χνάρια του «Μεγάλου Σορταρίσματος».

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου προβάλλεται η «Κωδικός Κολιμπρί», σε σκηνοθεσία Κιμ Νγκούγιεν. Πρωταγωνιστούν Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, το φιλμ του Κιμ Ενγκογιέν σκανάρει την αρνητική πλευρά του αμερικανικού ονείρου και εμμένει στη ματαιότητα της απόκτησης όλο και περισσότερων χρημάτων όταν τελικά η ζωή είναι αλλού.

Την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;», σε σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ. Πρωταγωνιστούν Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

Η αληθινή ιστορία της συγγραφέως Λι Ισραελ που έμεινε γνωστή περισσότερο για τις παραχαράξεις κειμένων και υπογραφών διασήμων συγγραφέων με σκοπό τα προς το ζην, παρά για το έργο της. Η Χέλερ κάνει μια αξιοπρεπή ταινία που απογειώνεται από την εκπληκτική, δραματική, αιχμηρή ερμηνεία τής κατά τα άλλα κωμικού Μελίσα Μακ Κάρθι και από τον Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ που, κάτω από το μπρίο του, έχει μια ευαισθησία που σπάει κόκαλα.

Την Παρασκευή 13 και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Ανεκπλήρωτος γάμος», σε σκηνοθεσία Ντόμινικ Κουκ. Πρωταγωνιστούν Σέρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Αντριαν Σκάρμπορο, Εμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ.

Είναι μια τρυφερή και καθηλωτική ιστορία για μια σχέση που βάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες και τις επιρροές του ασυνείδητου των παιδικών χρόνων, σε μια αυστηρή εποχή με σκληρούς κανόνες.

Την Παρασκευή 20 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου προβάλλεται το φιλμ «Ετσι είναι η ζωή» σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό. Πρωταγωνιστούν Ζιλ Λελούς, Ζαν Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Ζαν – Πιέρ Μπακρί.

O Μαξ που ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια αναλαμβάνει να οργανώσει τον γάμο ενός πολύ σημαντικού πελάτη σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα. Κι ενώ τα πάντα είναι φροντισμένα στην εντέλεια, όλα καταλήγουν σε χαοτική καταστροφή. Το δημιουργικό δίδυμο των «Αθικτων» στήνει ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου