ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναβιώνουν παλιά παιχνίδια

αναβιώνουν-παλιά-παιχνίδια-376810

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Σοφαδιτών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς

Εκδήλωση με θέμα «Γιαγιά, πες μας πώς παίζατε παλιά;» διοργανώνεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσαλαπάτα στον Βόλο. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Ενωση Συλλόγων και Γονέων Μαγνησίας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Η εκδήλωση αρχίζει με καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας Ελένη Παπαλοπούλου – Τσέργα.

Ακολουθεί σύντομη εισήγηση από τον εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνίου με τίτλο «Ο ρόλος του παιχνιδιού στη ζωή του παιδιού και την ψυχοσωματική του ανάπτυξη».

Χαιρετισμός από τον διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Ευάγγελο Αθανασίου και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Νεκταρία Κουκουσέλη.

«Παραδοσιακό παιχνίδι: Μπορούμε να το αναβιώσουμε στην εποχή μας;» είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί με τη μορφή θεατρικού διαλόγου από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Ουρανία Ανυφαντή και Γεωργία Ράπτη.

Σειρά έχει «Το ημερολόγιο 2004 – Παραδοσιακά παιχνίδια της περιοχής των Σοφάδων », με εισήγηση από τη φιλόλογο Εβη Σταφυλά, μέλος του Συλλόγου και τη Νατάσα Κουτσοπούλου μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και η θεατρική απόδοση της ενότητας «Ας παίξουμε τα παιχνίδια της γιαγιάς…» από παιδιά μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας με παραδοσιακά παιχνίδια, που διδάχθηκαν βιωματικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν διανομή στα παιδιά έντυπου οδηγού για τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Συντονίζει ο Ηλίας Κουτσερής πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου