ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω απόψε στον Βόλο

ο-πρίγκιπας-λεμόνης-και-η-όμορφη-κρεμμ-405184

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» απόψε Τρίτη 20 Αυγούστου στις 20.30 στο Θερινό Δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του πρίγκιπα Λεμόνη. Τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η ομορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπά μεγάλο σούσουρο! Ολοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στον γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδια σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις, που αφορούν στο ζήτημα της παχυσαρκίας, το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» πάει ακόμα πιο πέρα, καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν από προνήπια έως και μαθητές των στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με cd) από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια του παραμυθιού, μέσα από ένα άλλο βιβλίο του ίδιου εκδοτικού οίκου, με τίτλο «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!

Ο Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτορας μουσικής παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δίδαξε επί σειρά ετών και στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι ιδρυτής της Παιδικής και της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ροδίων και επιμελητής του κοινωνικού και παιδαγωγικού προγράμματος «Η μουσική στις γειτονιές μας», που εφαρμόζεται σε συνοικίες της Ρόδου.

Εργασίες του περιλαμβάνονται σε βιβλία του ελληνικού και του κυπριακού Δημοτικού Σχολείου.

Τη θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία υπογράφει η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, με βοηθό σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Δαλλέ. Σκηνικά – κοστούμια Anna Wassiac, φωτισμοί Γ. Ζίγκας. Παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Γεωργίτσης, Αννα Χατζηαντωνίου. Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριλάτου. Παραγωγή Θέατρο του Βορρά.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5 έτους και άνω. Προπώληση πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο «Greek Books».

Πανελλαδική προπώληση καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου