ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπαρόκ και φύση συνυπάρχουν σε μία μοναδική βραδιά στο Χόρτο

μπαρόκ-και-φύση-συνυπάρχουν-σε-μία-μον-418753

Εξαιρετική μουσική βραδιά διοργανώνεται αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21.00 στο ανοιχτό θέατρο του κοινωφελούς ιδρύματος Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου στο Χόρτο.

H τέχνη είναι σωτηρία, η ομορφιά απόλαυση και η φύση αιώνια υπόσχεση αναγέννησης. Ολα μαζί ένα θαύμα!

Στο Χόρτο εδώ και 35 χρόνια, κάθε καλοκαίρι με το φεστιβάλ του, το θαύμα συντελείται και κοινωνείται απλόχερα.

Φέτος, η έμπνευση και η τεχνογνωσία του καταξιωμένου Βρετανού μαέστρου Timothy Brown (σε 3η σύμπραξη με το φεστιβάλ) καθοδηγεί 70 χορωδούς από διαφορετικές χώρες, ακόμη και πέρα από τον Ατλαντικό!

Δέκα μέρες εντατικές πρόβες σε κομμάτια μπαρόκ, μικρά και σπάνια μουσικά διαμάντια, κάποια σχεδόν άγνωστα, θα καταλήξουν στη συναυλία της 3ης Αυγούστου, που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις πολυφωνικές δημιουργίες με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου του Ωδείου Βόλου σε μια βραδιά μουσικής μυσταγωγίας.

Θλίψη, απόγνωση, απώλεια, θέματα που επανέρχονται στη θεματολογία των έργων, γίνονται παρηγοριά, κάθαρση, ψυχική ανάταση.

Και ο ακροατής, ο θεατής, όσο και ο συντελεστής νιώθουν τη μεταστροφή, τη μεταμόρφωση, την εσωτερική μετακίνηση, που η μουσική πετυχαίνει με μαγικό τρόπο, κάνοντας το δικό της θαύμα.

Το όραμα του Γιώργου Αγγελίνη, της Πίας Χατζηνίκου και του σπουδαίου μαέστρου Γιώργου Χατζηνίκου για τη δημιουργία μιας κοιτίδας τέχνης μέσα στη φύση έγινε πραγματικότητα με το κοινωφελές ίδρυμα Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου, που εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ουσιαστική κληρονομιά της τέχνης μπορεί να ανθίζει ξανά και ξανά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου