ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ερχονται οι «Gadjo Dilo» στον Βόλο

ερχονται-οι-gadjo-dilo-στον-βόλο-441859

Μουσική βραδιά την Πέμπτη 18 Ιουλίου στον προαύλειο χώρο του Lab Art

Το Lab Art και το Αίθριον παρουσιάζουν τους «Gadjo Dilo» την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.15 στον προαύλειο χώρο του Lab Art – Αίθριον. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.

Το μουσικό σχήμα γιορτάζει τα δεκάχρονά του. Μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει , αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo ξεκινούν για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Σε κάθε σταθμό της μουσικής βόλτας τους θα ακούσουμε και κομμάτια από το τρίτο τους album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι και το οποίο θα αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος.

Στη σελίδα του σχήματος στο wikipedia αναφέρονται:

Στη δισκογραφία τους και στις ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, αλλά και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εντάξει τη διασκευή πολλών ρεμπέτικων, λαϊκών και ελαφρολαϊκών τραγουδιών, όπως του Τσιτσάνη, του Χιώτη κ.ά. «Εχουμε διασκευάσει και λαϊκά, αλλά και ελαφρολαϊκά τραγούδια στον δίσκο μας. Αυτό που κάνουν οι μουσικοί της τζαζ είναι να παίρνουν μια γνωστή μελωδία, να την εναρμονίζουν διαφορετικά από το πρωτότυπο, να της αλλάζουν τον ρυθμό και να αυτοσχεδιάζουν πάνω στη φόρμα της μελωδίας. Αυτό κάνουμε και εμείς, μόνο που αντί για τα αμερικανικά στάνταρντ το κάνουμε με ελληνικές μελωδίες. Μας αρέσει και ο Τσιτσάνης και πολλοί άλλοι. Κάνουμε διασκευές μόνο σε μελωδίες, που πιστεύουμε ότι μπορούν να αποδοθούν και με τον τρόπο μας δεν γίνονται όλα swing».

To 2015 η διασκευή του τραγουδιού «Σα μαγεμένο το μυαλό μου» συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος» και πλάνα από την ταινία χρησιμοποιήθηκαν στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού του συγκροτήματος.

Η τιμή εισιτηρίου στην προπώληση είναι 10 ευρώ και η γενική είσοδος 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης είναι τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, Seven Spots (σε Βόλο και όλη την Ελλάδα), Illusion RT (Τ. Οικονομάκη & Αγ. Νικολάου, Βόλος), Κεχαΐδης (28ης Οκτωβρίου 118, Βόλος), Snuff Tobacco Store (Γραβιάς 4, Παλαιά Βόλος), My Market. Επίσης στα καταστήματα WIND στον Βόλο Δημητριάδος 84, Λεωφόρος Ειρήνης 96 στη Νέα Ιωνία και Ερμού 174 απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο. Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου