ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Γρηγόρη Καρταπάνη

παρουσιάζεται-το-νέο-βιβλίο-του-γρηγό-472996

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο βιβλίο του συγγραφέα – ερευνητή Γρηγόρη Καρταπάνη «Ναυπηγικές αναφορές και ναυάγια στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΗΒΗ» του Χρήστου Αγιώτη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20.00 στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Κωνσταντά στον Βόλο. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαγδαληνή Θωμά και θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου κληροδότημα «Δαμιανού Κυριαζή» και οι εκδόσεις «ΗΒΗ».

Η πρώτη και εκτενέστερη μελέτη του βιβλίου κάνει λόγο για τις ναυπηγικές αναφορές του Παπαδιαμάντη στα διηγήματά του και η δεύτερη καταγράφει τις περιπτώσεις ναυαγίων, που αφηγείται ο συγγραφέας σε αυτά. Αλλοτε διεξοδικότερα και άλλοτε πιο σύντομα και στις δύο θεματικές ενότητες. Στην αρχική τους μορφή και οι δύο μελέτες παρουσιάστηκαν τμηματικά σε περισσότερα από δέκα κυριακάτικα δημοσιεύματα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από το 2007 έως το 2015.

Ναυάγια καταγράφει ο Παπαδιαμάντης σε 31 συνολικά διηγήματα, από τα οποία τα επτά είναι εξ ολοκλήρου ναυαγίων. Τα τελευταία παρατίθενται σε παράρτημα στο τρίτο μέρος του βιβλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου