ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμβληματικό «Ρέκβιεμ» στην Παλαιά Ηλεκτρική

εμβληματικό-ρέκβιεμ-στην-παλαιά-ηλ-510947

Από σύνολο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου «AU Chamber Singers» και την καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Το εμβληματικό «Ρέκβιεμ» σε ρε ελάσσονα, K 626 του Wolfgang Amadeus Mozart θα παρουσιαστεί από το επίλεκτο φοιτητικό σύνολο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου «AU Chamber Singers» και την καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 20.30 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, υπό τη διεύθυνση του Daniel Abraham.

Απόκοσμες μελωδίες από τρομπόνια, φαγκότα κι έγχορδα, καθώς και από τις τρομπέτες, που απασχόλησαν τον συνθέτη τόσο έντονα προς το τέλος της ζωής του, θα πλημμυρίσουν την αίθουσα του θεάτρου, σε μια μυσταγωγική συναυλία αφιερωμένη στο μυστήριο του θανάτου και της μετέπειτα ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την υπέροχη χορωδιακή δοξολογία σε τρία μέρη «Te Deum» του Haydn γραμμένη κατόπιν εντολής της αυτοκράτειρας Marie Therese, συζύγου του Φραγκίσκου 1ου της Αυστρίας.

Πρόκειται για ένα χορωδιακό έργο, χωρίς τα σολιστικά μέρη που ακούγονται συνήθως στις λειτουργίες του Haydn. Δύο γρήγορα μέρη (allegro) περιβάλλουν ένα κεντρικό αργό μέρος (adagio), δίνοντας στο έργο τη μορφή μιας συμφωνίας για χορωδία και ορχήστρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου αποτελούν βιολί 1 Απόστολος Μητράς, Δημήτρης Καραμανώλης, Αμαριλύς Λιάλιου, Ευθυμία Βραχνιά, Κωνσταντίνος Δόγρανλης, Εμμανουήλ Μελετιάδης, βιολί 2 Αντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, Μαντώ Αναστασίου, Γιάννης Βαίτσης, βιόλα Γιώργος Σκίμπας, Βασιλική Αλεξίου, Παναγιώτα Μαυρογιαννέα, τσέλο Θεμιστοκλής Βαγενάς, Ζαφειρούλα Χαντή, Πέτρος Κανάνα, κοντραμπάσο Νάνση Χατζή, φλάουτο Πέτρος Παππάς, κλαρινέτο Μιχάλης Σαμπάνης, φαγκότο Εύη Αποστολίδου, τρομπέτα Κωνσταντίνος Γράβος, Δημήτρης Παππάς, τρομπόνι Φίλιππος Χασιώτης, κρουστά Νίκος Χρονόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2421082358, 2421082870 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.doepap.gr και τη σελίδα στο facebook «Τέχνες στον Βόλο» και «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου