ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Καλλιόπη Εξάρχου παρουσιάζει στον Βόλο το νέο βιβλίο της

η-καλλιόπη-εξάρχου-παρουσιάζει-στον-β-512777

Το βιβλίο της Καλλιόπης Εξάρχου με τίτλο «Η Κυρία Χ» από τις εκδόσεις Σοκόλη θα παρουσιαστεί στο Βόλο στο καφέ «Ζώγια» (Αντωνοπούλου 43) την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 7.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Μαρία Κουζόγλου ποιήτρια – πεζογράφος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Πρόκειται για δεκαπέντε αφηγήσεις – διηγήματα μικρής φόρμας που αφηγούνται τη ζωή της Κυρίας Χ, μιας γυναίκας ευάλωτης και ταυτόχρονα δυνατής και ευθυτενούς που σηκώνεται κάθε φορά κουβαλώντας τη γη ολόκληρη στους ώμους της.

Η Καλλιόπη Εξάρχου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρολογίας του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του οποίου είναι απόφοιτος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στο γαλλικό θέατρο του 20ου αιώνα. Η επιστημονική της έρευνα εκτείνεται στο σύγχρονο ελληνικό και γαλλικό θέατρο. Συνεργάζεται από το 1995 με την εφημερίδα «Κουίντα» γράφοντας κριτικές για παρουσιάσεις και άρθρα για το θέατρο. Το «Όταν πέφτουν οι μάσκες» είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα και μονογραφίες.

Το βιβλίο «Η Κυρία Χ’ της Καλλιόπης Εξάρχου έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο Καφέ Ζώγια στη Θεσσαλονίκη καθώς και στη Δράμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου