ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματικό Εργαστήριο Ψυχοδράματος στον Βόλο

βιωματικό-εργαστήριο-ψυχοδράματος-σ-528210

Με την αλλαγή, το νέο, το αιφνίδιο και απροσδόκητο στη ζωή μας, θα κλείσει ο χειμερινός κύκλος Εργαστηρίων Ψυχοδράματος στο Βόλο, το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου.

Οπως επισημαίνεται από τους υπευθύνους του Εργαστηρίου, “«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει», μια φράση που έρχεται από το βαθύ παρελθόν και σηματοδοτεί την αλλαγή, τον ισχυρότερο ίσως νόμο της φύσης, μια πραγματικότητα που κρύβει υποσχέσεις, αλλά και που μας αφήνει κάποτε αμήχανους, ίσως και τρομαγμένους ή φοβισμένους.

Η ζωή φέρνει αλλαγές, χωρίς πριν να χτυπήσει την πόρτα, αλλά απροσδόκητα και αιφνίδια, που σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σκέψεις, συναισθήματα, αντιδράσεις που προκύπτουν από την αλλαγή που ενέσκηψε στη ζωή μας.

Στο εργαστήριο του Σαββάτου 11 Μαΐου στο Βόλο, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο που οι αλλαγές επηρεάζουν εμάς τους ίδιους και τον κόσμο μας το περιβάλλον μας.

Γιατί, κάθε αλλαγή, είναι σαν να μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα. Στην αρχή νιώθεις άβολα και δεν σου είναι εύκολο να δεις την πρόοδο, σταδιακά όμως παρατηρείς τις βελτιώσεις”.

Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής και ατομικής θεραπείας. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι’ αυτά. Με την «αναβίωση» μιας καθημερινότητας, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, εντοπίζουμε αναστολές και αδυναμίες μας, ώστε να δρούμε στη συνέχεια απελευθερωτικά, στο πλαίσιο της ομάδας, αλλά και της καθημερινής ζωής.

Το Εργαστήριο Ψυχοδράματος, απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με όσα τους απασχολούν, να διερευνήσουν βιωματικά τον εαυτό τους και να εκφραστούν, καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και εμψυχωτές ομάδων, που αναζητούν νέα εργαλεία για την πρακτική τους.

Ο αριθμός συμμετεχόντων στο Εργαστήριο, εξαιτίας του βιωματικού του χαρακτήρα, θα είναι περιορισμένος. Η δήλωση ενδιαφέροντος με μήνυμα, τηλέφωνο ή email, είναι απαραίτητη, μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Συντονιστές: Άννα Κολτσιδοπούλου, Ψυχοδραματίστρια – Θεατροπαιδαγωγός, Soner Şenol, Ψυχοδραματιστής

Το Εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 κατά τις ώρες 11.00-16.00.

Χώρος Διεξαγωγής: Ψυχοθεραπευτικός Χώρος Φαίδρας Παπαναστασίου, στο ισόγειο των οδών Γαμβέτα και Τάκη Οικονομάκη 98.

Πληροφορίες: [email protected] | 6948 648 079

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου